D diocletian Decapat Katılım 1 Temmuz 2023 Mesajlar 577 Çözümler 1 24 Temmuz 2023 #1 Arkadaşlar bir fonksiyon içinde global bir değer oluşturmak istiyorum. Mainde de kullanılabilecek. Bunu nasıl yapabilirm?
Arkadaşlar bir fonksiyon içinde global bir değer oluşturmak istiyorum. Mainde de kullanılabilecek. Bunu nasıl yapabilirm?
Dynamics Kilopat Katılım 23 Kasım 2021 Mesajlar 1.117 Çözümler 58 Yer İzmir Daha fazla Cinsiyet Erkek 25 Temmuz 2023 #2 Neden böyle bir şey yapmak istiyorsun?
D diocletian Decapat Katılım 1 Temmuz 2023 Mesajlar 577 Çözümler 1 25 Temmuz 2023 #3 Dynamics dedi: Neden böyle bir şey yapmak istiyorsun? Genişletmek için tıkla... Hocam mergesort algoritması yapmaya çalışıyorum fakat leftarray, rightarray gibi değerleri merge fonksiyonunda kullanacağım için bu değerleri mergesort fonksiyonunda üretip merge ün içine vermem gerek.
Dynamics dedi: Neden böyle bir şey yapmak istiyorsun? Genişletmek için tıkla... Hocam mergesort algoritması yapmaya çalışıyorum fakat leftarray, rightarray gibi değerleri merge fonksiyonunda kullanacağım için bu değerleri mergesort fonksiyonunda üretip merge ün içine vermem gerek.
Dynamics Kilopat Katılım 23 Kasım 2021 Mesajlar 1.117 Çözümler 58 Yer İzmir Daha fazla Cinsiyet Erkek 25 Temmuz 2023 #4 Bunun için fonksiyon parametrelerini kullanabilirsin, global bir değişkene ihtiyacın yok.