FurMark işlemci testi yaparken işlemciye zarar gelir mi?

Auburntusk

Hectopat
Makaleler
3
Arkadaşlar Ryzen 5 1500X işlemcimi satacağım, alıcı olan kişi FurMark testi yapmak istiyor doğal olarak ama ben daha önce hiç kullanma gereği duymadım gereksiz yük yapıyor diye. Onu geçtim stock fan var üzerinde ve haliyle tozlu + macun da yeni değil birkaç ay geçti üstünden. Amacım sıcaklık düşük çıksın değil alıcıya açıklarım macun ve fan olayını ama korkum testi yaparken işlemciye zarar gelir mi? Hiç girişmek istemediğim bir olay.

Sorun olmaz. Çok fazla ısınıyorsa alıcıya termal macun yenilemesini söylersiniz.

İşlemci 95-100 derece civarı olursa bir denemede bile zarar görebilir.
Macun önemli. Fan Önemli.

İşlemci 95-100 derece civarı olursa bir denemede bile zarar görebilir.
Macun önemli. Fan Önemli.
Yani normal günlük olarak hala kullanıyorum oyun oynadığım vs. De oluyor hiç sıkıntı da yaşamadım ama açıp kontrol de etmedim sıcaklıkları hiç. En iyisi denemek. Ortalama kaçla kaç aralığında olması lazım sıcaklığın.

Stok fan ile 80 derecelere çıkabilir belki de geçebilir.

Overclock yapmadıysan ve Turbo modu kapalıysa en son 70 derece yi geçmemesi lazım.
Bazıları 2,6 GHz lik işlemciyi turboda 4,6 yapıyor.

80 dereceleri geçmesi durumu termal macunun kalitesi ve dediğiniz toza bağlı tabiiki %100 geçecek demiyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…