FurMark ve HWiNFO testlerinde sıcaklık farkı normal mi?

fallen spartan

Picopat
Daha fazla  
Dostlar selamlar. Bilgisayarıma yakın zamanda bakım yapmıştım, FurMark testlerinde fişe takılı 76 dereceyi görürken HWiNFO testlerinde işlemci 100 derecelere kadar çıkmış. Bu nasıl olabiliyor kafam karıştı. Bilir kişi yorumu alabilir miyim?

Cihaz Casper Excalibur g870.

Dosya Ekleri

• 20250310_140511.jpg
    20250310_140511.jpg
    167,2 KB · Görüntüleme: 32
  • Ekran Görüntüsü (287).png
    Ekran Görüntüsü (287).png
    269,5 KB · Görüntüleme: 36
Son düzenleyen: Moderatör:
Furmark'da ekran kartını, HWinfo testi işlemciyi test eder. Zaten furmark'da sadece ekran kartı, diğerinde de sadece işlemci değerleri yazıyor hocam. Ekran kartı fena değil excalibur için ama biraz daha altında olsa daha iyi olurdu fakat işlemci aşırı ısınmış burda terslik var hocam.

Klasik Excalibur. Şaşırdık mı? Hayır. Sürdüğünüz macun pump-out olmuştur bir de Excalibur'un rezil soğutmasını işin içine katınca normal bu dereceleri görmesi. PTM7950 uygulayın.

Hocam PTM7950'yi yurt içinde bulamadım hiçbir yerde o yüzden grizzly hydronaut kullandım. Macunun pump out yapma olasılığı yüksek çünkü bilgisayarı götürdüğüm kişi bol sürdüm dedi iyi bir şey yapmış gibi. Ekran kartı değerleri yine de iyi bence eskiden temp 86 , hotspot 100 küsür civarındaydı , bakım yapıldığında 11-12 derece fark etti. İstemci neden bu kadar yüksek değerlere çıkıyor anlamış değilim ama.

FurMark'da ekran kartını, HWiNFO testi işlemciyi test eder. Zaten FurMark'da sadece ekran kartı, diğerinde de sadece işlemci değerleri yazıyor hocam. Ekran kartı fena değil Excalibur için ama biraz daha altında olsa daha iyi olurdu fakat işlemci aşırı ısınmış burada terslik var hocam.

Ne önerirsiniz?

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı