Furmarkta Ekran Bozulması Neye İşarettir?

aogcucocuk

Hectopat
export.jpg

Herkese merhaba
Ekran kartım oyunlarda 95 dereceyi görüyor diye kasanın arka yüzeyine bir fan taktım. Bunu test etmek için furmarkı çalıştırayım dedim. Furmarkta iken birden görüntüler falan kaydı resimdeki gibi oldu. Yeniden başlatınca düzeldi tabii. Zaten ekran kartım aşırı ısınıyor yapmadığım şey kalmadı. Boşta 60 derece oyunlarda 95 derecyi görüyor. Furmarkta ise 100 dereceyi görüyor

Kısacası bu neye işarettir ekran kartı gitti mi?

Son düzenleyen: Moderatör:
Baskı altında ekran kartının ısınmaya bağlı olarak sorun oluşturduğunu görüyoruz. Bizim sana söyleyebileceğimiz tek şey bu. Gpu'dan tut Vram'a kadar her parçada arıza olabilir. Tavsiyem ekran kartını garantiye gönder. Eğer garantisi yoksa kartın termal macununu yenile ve kasanın hava akışının iyi olduğundan emin ol. Son olarak temiz driver kurulumu yap.
Ekran kartının modelini seçemedim dostum. Modeli nedir?

Baskı altında ekran kartının ısınmaya bağlı olarak sorun oluşturduğunu görüyoruz. Bizim sana söyleyebileceğimiz tek şey bu. Gpu'dan tut Vram'a kadar her parçada arıza olabilir. Tavsiyem ekran kartını garantiye gönder. Eğer garantisi yoksa kartın termal macununu yenile ve kasanın hava akışının iyi olduğundan emin ol. Son olarak temiz driver kurulumu yap.
Ekran kartının modelini seçemedim dostum. Modeli nedir?

Dostum o dediklerinin hepsini uyguladım. Gittim 20 liraya macun sürdürdüm, kasada 1 adet fan vardı arkaya 1 tane daha taktım, w8.1 kurup en son driveri yani CCC Omega'yı kurdum.
Ekran kartı modelim Powercolor HD 6870
Bu dertten dolayı aylardır yakınıyorum :(

Ekran kartı fırınlama diye bir yöntem var kardeşim. Daha önce GT 9800'e uygulamıştık ama sorun bununla tıpa tıp aynı değildi. Sana bir örnek atayım.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Bunun için ekran kartını gözden çıkartman gerek.

Ekran kartı fırınlama diye bir yöntem var kardeşim. Daha önce GT 9800'e uygulamıştık ama sorun bununla tıpa tıp aynı değildi. Sana bir örnek atayım.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Bunun için ekran kartını gözden çıkartman gerek.

Dostum ya o kadarda riske giremem ben. Bu bozulma olayı sadece çok nadir oluyor
Benim asıl yakındığım konu ısı problemi
Fırınlama yapsam veya bir usta kişiye yaptırsam bu ısı problemi çözülebilir mi?

HD 6870 ile 95 derecede 3D çizim yapan kullanıcılar var. Toms'un forumlarından senin için biraz araştırdım. Benim sana diyebileceğim tek şey ekran kartın arızalı ve tam yük altına girdiği zaman sapıtıyor. Sorun Gpu ve Vram gibi bileşenlerden kaynaklı olabilir. Sana bu konuda nokta atışı bir cevap veremem. Önerebileceğim tek şey fırınlama olacaktır. Sonuç olarak maalesef ekran kartın arızalı diye düşünüyorum. @MF hocam çok daha tecrübelidir. Belki farklı bir çözüm yolu önerebilir.

HD 6870 ile 95 derecede 3D çizim yapan kullanıcılar var. Toms'un forumlarından senin için biraz araştırdım. Benim sana diyebileceğim tek şey ekran kartın arızalı ve tam yük altına girdiği zaman sapıtıyor. Sorun Gpu ve Vram gibi bileşenlerden kaynaklı olabilir. Sana bu konuda nokta atışı bir cevap veremem. Önerebileceğim tek şey fırınlama olacaktır. Sonuç olarak maalesef ekran kartın arızalı diye düşünüyorum. @MF hocam çok daha tecrübelidir. Belki farklı bir çözüm yolu önerebilir.

Cevabınız ve ilginiz için çok teşekkür ederim hocam. O zaman yapabilecek bir şey yok görünürde. Dediğim çok nadir oluyor bu olay artık duruma göre nereye gidecekse gitsin. Hep böyle olduğu zaman veya hiç görüntü vermediği zaman fırınlamaya giderim. Eğer garanti kağıtlarını bulabilirsem garantiye vereceğim.

Sorun bugün yine tekrarladı arkadaşlar. Korkmaya başladım açıkçası. Çok nadiren oluyordu bu olay 3 ayda bir falan. Az önce yine furmark çalıştırayım dedim ve yine sıcaklıklar her zaman ki gibi 95 dereceye ulaştı ve görüntü aynı resimdeki gibi oldu

@Recep Baltaş Hocam bir baksanızda şu 3 aydan beri ekran kartı sıcaklığı için yıpranan garibanın derdine bir çözüm bulsanız fena olmaz mı :D

Uyarı! Bu konu 11 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı