Fury Beast RAM RGB Armoury Crate'de görünmüyor

algooo

Kilopat
Anakart
Asus ROG Strix B660 Gaming Wi-Fi
İşlemci
i5 12500
Merhaba arkadaşlar, sistemimin anakartı ASUS ROG STRIX B660 Gaming Wi-Fi, işlemci olarak i5 12500 ve RAM ise Kingston Fury Beast DDR5 1x16 GB 6000 MHz CL40, olarak RAM'ım var. Fakat RAM'ın RGB ışıklarını ASUS'un Armoury Crate uygulaması görmüyor Kingston'un Fury CTRL uygulaması ise görmekte. Fury CTRL üzerinden ışıklarını değiştiriyorum kaydedip çıkıyorum sorun yok fakat bilgisayarı yeniden başlatınca veya bilgisayarı kapatıp açınca yine kaydedilmemiş gibi ilk başlangıç RGB efekti olan gökkuşağı efekti ile çalışmaya başlıyor. Sorum Armoury Crate uygulamasında kasa fanları görünüyor fakat RAM'ın RGB'sini hiç göremiyor. Hadi orada görünmüyor bari Fury CTRL uygulamasında kaydettiğim efekt bilgisayar açılıp kapanınca kayıtlı kalsın diyeceğim fakat o da yok. Kullanan ya da bilgisi olanın yardımlarını rica ederim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Merhaba,
Ben DDR4 olanını kullanıyorum. Şimdiye kadar RGB'de sıkıntı yaşamadım. Belki versiyon uyumsuzluğu olabilir. Araştırmanızda başka bir sebep bulamadıysanız Armoury Crate Uninstall Tool ile kaldırıp son versiyonu indirip yükleyerek tekrar deneyebilir misiniz?
Edit:
Başka bir konunun altında beni etiketlemişsiniz bu konu için. Buradan da yanıt verdikten sonra fark ettim aynı kişi olduğunuzu.

Yarın işten gelince dediğiniz gibi silip yükleyeceğim. Peki FURY CTRL ile ayarları kaydettiğinizde bilgisayar açılıp kapanınca ayarlar kalıcı devam ediyor mu yoksa sıfırlanıyor mu?

O programı hiç kullanmadım. Armoury Crate ile yapılan ayarlar, tam emin değilim, windowsun hızlı başlat ayarını kapatmadan evvel koruyordu. Hızlı başlat ayarını bir sebepten ötürü kapattım. Kapattıktan sonra windows açılana kadar, zaman zaman, rainbow olarak yanıyor, windows açılınca son ayarını koruyor.

Son düzenleme:
Tekra merhaba, biraz geç döndüm kusura bakmayın Armoury Crate'yi kendi ASUS'un sitesindeki kaldırma yazılımı ile kaldırıp yeniden başlatıp tekrar kurdum fakat sonuç aynı RAM'ı görmüyor Armoury Crate görsdeldede ekledim. Sizdede o ekteki fotoğraftaki yerdemi görünüyor RAM RGB'si.

Dosya Ekleri

• resim1.png
    2,3 MB · Görüntüleme: 153
Merhaba, bende bu şekilde, bellek ayrı gözüküyor. Diğeri ise ana karttaki ARGB çıkışına bağlı olan ledi gösteriyor. Sizde de bu çıkışta bağlı olan bir şey var mı? Daha önce de farklı marka DDR5 ramlerdeki RGBleri tanımadığını duymuştum programın ancak net bir çözümünü hatırlamıyorum. Bugün müsait olunca bir göz atar, bulursam bir şeyler buradan dönerim.

ADD GEN1 portuna fanlar bağlı zaten onları kontrol edebiliyorum Armoury Crate'den. Ama sizdeki gibi RAM maalesef görünmüyor bende. Bulabilirseniz paylaşırsanız çok iyi olur.

Tekrardan merhaba,
Gördüğüm kadarıyla AC RGB kontrolleriyle ilgili sıkıntı yaşayanların çözümleri:
  1. AC'yi Removal Tool ile kaldırıp yeniden yüklemek.
  2. Kasanın güç bağlantısını kesmek. Pek aklıma yatmasa da bu şekilde çözüm bulduğunu söyleyen var. Muhtemelen açılışta yüklediği veya kaldırdığı bir programdan kaynaklandığını düşünüyorum.
  3. AC'nin içerisinden ana kart başlığındaki adreslenebilir başlıklar tabında yeniden tara butonu ile sorunu çözdüğünü söyleyenler var. Bu butonun ARGB çıkışına bağlı olan cihazları taradığını düşünüyorum ama yine de denenebilir.
  4. XMP yi kapatarak sorunu çözdüğünü söyleyen var ama pek mantıklı gelmedi.
  5. Servisler kısmından LightingService i durdurup tekrar başlattıktan sonra sorunun çözüldüğünü söyleyen var.
  6. Ramin kendi RGB kontrolcüsünü yükledikten sonra AC uygulamasına yansıdığını söyleyenler var(GSKILL ve Corsair marka ramler için). Belki yüklediğiniz FURY CTRL uygulaması başlangıçta otomatik olarak çalışıyorsa AC'nin rami görmesini engelliyor olabilir. Programın otomatik çalışmasını durdurup yeniden başlatıp dener misiniz?
Muhtemelen FURY CTRL uygulaması AC uygulaması ile çakışıyor ve orada ramlerin çıkmasını engelliyor. Siz ACde ramler çıkmadığı için mi bu uygulamayı yüklemiştiniz?
Bir de AC uygulamasını kontrol ettiğimde ram için görüntüdeki bu uygulamaları çalıştırdığını fark ettim. AC deki güncelleme merkezinde de bunlar var. Burada veya görev yöneticisinde bunları görebiliyor musunuz?

Dosya Ekleri

• resim_2022-09-18_003929765.png
    4,6 KB · Görüntüleme: 97
  • resim_2022-09-18_004012363.png
    11,2 KB · Görüntüleme: 58
  • resim_2022-09-18_004046686.png
    6,3 KB · Görüntüleme: 113
Merhaba,
AC'yi kendi kaldırma yazlımı ile kaldırıp yükledim işe yaramadı. Adreslenebilir başlıklar dediğiniz gibi 3 adet fan RGB'si için çıkışı var anakartımın o üçü görünüyor. XMP açık kapalı maalesef farketmedi. Görev yönedticisinden LightingService i durdurup tekrar başlattım aynı. Fury CTRL'yi kaldırdım yine maalesef görmedi. Anlayamadım bu işi ( İlk görseldeki 5 işlem AC RAM'ı görmemesine rağmen arka planda bendede çalışmakta. ASUS Hal Center yüklü. Fakat Memory Aura Kiti yüklü değil onu sizmi yüklediniz? İnternettede bulamadım AC'dede içeriklerde göremedim. Nasıl geldi Memory kit size acaba?

Ben ekstra bir şey yüklemedim. AC yi kurarken online yükleme gerçekleştirdim sadece. Yükledikten sonra da hemen tanıdı. Offline paket indirilip yüklenilebiliyor, siz bu şekilde mi yüklediniz yoksa online mı?
BIOS güncellemesi yaptınız mı hiç? Ben AC üzerinden BIOS sürümü indirip versiyonu kontrol etmeden yüklemiştim. Meğerse AC üzerinden gelen BIOS versiyonu eski sürümmüş upgrade edeceğime downgrade etmişim BIOS u Siz de AC üzerinden BIOS versiyonu indirmişseniz kontrol ediniz.
Bu mesajı yazmadan evvel bir daha baktım, DDR4 versiyonunda da sıkıntılar yaşayan olmuş. Biri AC nin gelen yeni güncellemesiyle, diğeri de ACyi removal tool ile silip(komple ne var ne yok sildiğini söylemiş kullanıcı dosyaları, ayarları vs. ) yüklediğinde sorunun çözüldüğünü söylemiş.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…