Fury Renegade 1TB okuma/yazma hızları normal mi?

firatbtw

Decapat
Daha fazla  
TeknoSeyir - Kingston Fury Renegade PCIe 4.0 SSD [5K_I_btZB_s - 1280x640 - 3m59s].png

Tekno Seyir'in yaptığı okuma/yazma hız değerleri ve benim 2 farklı okuma ve yazma yaptığım hız değerleri.
Bu ilki;

Ekran görüntüsü 2023-12-27 014952.png

Bu ikincisi;

Ekran görüntüsü 2023-12-27 014952.png

İlk eklediklerimle çok farkı var, böyle olma sebebi nedir?

Vaat edilen değerler aslında verilmiş. Bir sorun gözükmüyor, böyle düşünmenize iten şey nedir?

Bu farklar çok değil, yüksek sıcaklığa ulaştığında veya önbelleği dolduğunda çok daha farklı sonuçlar çıkabilir. Bu tüm SSD modelleri için geçerli.

Disk başka uygulama tarafından da kullanılırsa test sonucunu olumsuz etkileyebilir. Sıcaklık artarsa kontrolcü çipi hız keser. SLC önbelleği dolarsa hız çok ciddi miktarda çakılır. Bu kadarcık farka takılma.

Diğer bir olay ise çoğu SSD üreticisinin yediği bir halttır. Genelde yaptıklarını da söylemezler. Farklı parti ürünlerde konrolcüyü, NAND yongasını ve varsa DRAM'i farklı tedarikçilerden alabiliyorlar. Bunu geçmişte Corsair MP510 modelinde, Adata XPG 8200 Pro modelinde ve Kingston NV2'de gördük. Özellikle Adata'nın yaptığı tam bir şerefsizlikti. Demek istediğim daha kötü silikona sahip bir DRAM'e geçilmiş olabilir, NAND türü değiştirilmiş olabilir. Bunlara yapacak bir şey yok.

Bu kadarlık farkı da kafaya takmaya gerek yok. Bence normaldir.

Adata XPG 8200 Pro
Kesinlikle katılıyorum. Bir dönem Adata o modellerde farklı DRAM kullanmıştı bazı SSD'lerde. Bazı kişilerde problem yokken bazılarında Hız kaybı vesaire yaşanıyordu. Bunu elbette kullanıcıya da söylemiyorlar.

Kesinlikle katılıyorum. Bir dönem Adata o modellerde farklı DRAM kullanmıştı bazı SSD'lerde. Bazı kişilerde problem yokken bazılarında Hız kaybı vesaire yaşanıyordu. Bunu elbette kullanıcıya da söylemiyorlar.
Bu SX8200 Pro ilk çıktığında sağda solda incelenip makalesi yapılmış. Herkes iyi model demeye başlamış. Sonra şikayetler olunca piyasada en az üç varyantı olduğu(sonradan çıkan haberlere göre dört bile olabilir) görülmüş. Sonradan çıkanlardaki parçalar daha alt seviyedeymiş. Kıyaslamalarda sonrakilerin bariz kötü performans verdiği ortaya konulmuş.

Sen bir malı piyasaya çıkart, reklamı yapılsın, incelemeler yapılıp nam salsın sonra malzemeden çalıp müşterileri kazıkla. Vukuatlı tek modelleri de o değil. Benim gözümde güvenilirliği James Donkey'den sadece bir tık yukarıdadır.

Bu farklar çok değil, yüksek sıcaklığa ulaştığında veya önbelleği dolduğunda çok daha farklı sonuçlar çıkabilir. Bu tüm SSD modelleri için geçerli.

Disk başka uygulama tarafından da kullanılırsa test sonucunu olumsuz etkileyebilir. Sıcaklık artarsa kontrolcü çipi hız keser. SLC önbelleği dolarsa hız çok ciddi miktarda çakılır. Bu kadarcık farka takılma.

Diğer bir olay ise çoğu SSD üreticisinin yediği bir halttır. Genelde yaptıklarını da söylemezler. Farklı parti ürünlerde konrolcüyü, NAND yongasını ve varsa DRAM'i farklı tedarikçilerden alabiliyorlar. Bunu geçmişte Corsair MP510 modelinde, Adata XPG 8200 Pro modelinde ve Kingston NV2'de gördük. Özellikle Adata'nın yaptığı tam bir şerefsizlikti. Demek istediğim daha kötü silikona sahip bir DRAM'e geçilmiş olabilir, NAND türü değiştirilmiş olabilir. Bunlara yapacak bir şey yok.

Bu kadarlık farkı da kafaya takmaya gerek yok. Bence normaldir.
Çok fark yok. Gayet doğal böyle olması.
Teşekkürler arkadaşlar verdiğiniz cevaplar için gayet tatmin edici ve bilgilendiriciydi sağ olun.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı