Futbol ve Kas ağrısı

ak41

Hectopat
Daha fazla  
İyi günler. Şöyle bir sıkıntı var ben 1 adet maç yapıyorum sonra 2-3 gün kaslarım ağrıyor.Arkadaşlarım da yarın halı saha yapalım diyor. Kas ağrısını maç içinde hissetmezsin diyorlar.Acaba doğru mu?

Pandemi döneminden dolayı bir hayli eskisi kadar spor yapamıyoruz. Yani günlük hareketlerimizi genellikle evde yapabiliyoruz. Doğal olarak bunlar spora göre yetersiz kalıyor. Sizden şunu öğrenmemiz lazım uzun süredir futbol oynamıyor musunuz? Halk dilinde kaslarınız hamlamış olabilir.

Evet bende de oluyor o ağrı. Ama sizinkiler biraz fazla aceleye getiriyor. Bu gün maç yaptın diyelim, 2 gün sonra maç esnasında hissetmezsin kas ağrını. Maalesef en sağlıklısı 2-3 gün ev de yatıp arada egzersiz yapmalısın. Aksi taktirde dinlenmezsen sakatlanma ihtimalin çok fazla.
@PSU da Yaşayan Kedi 'nın dedikleri çok doğru eğer kondisyonunuz düştüyse kaslarınız
o sepebten dolayı ağrıyor olabilir. 1- 2 hafta ağrılı şekilde maç yapa yapa kondisyonun artar. Artık 2-3 maçta kasların ağrımaya başlar.

Maçları oynamadan önce dinamik esnetme, evde olduğunuz günler ise statik esnetme yaparsanız kas ağrısı yaşamazsınız. Arkadaşlarının dediğine gelirsek sporun ilk başlarında ağrıyı hissetseniz bile ısındıktan sonra pek hissedeceğinizi düşünmüyorum.

Aynen maalesef çok çıkamıyorum ve fazla futbol oynayamıyorum.
Hepinize yanıtları için teşekkür ediyorum.Galiba sorun dediğiniz gibi kondisyon ve haraketsizlik bundan sonra 3-4 günde bir futbol oynamaya çalışıcam.İyi akşamlar diliyorum.

Isınma çok ama çok önemli. Buraya konu açmıştım, aktif olarak bir takımda top oynayan birisiyim, arkadaşlarımla kaleden kaleye şut oynarken kasımı yırttım. Nedeni ise ısınmadan topa vurmam. Tabi sen benim gibi sürekli idman yapmıyorsun anladığım kadarıyla o yüzden kas ağrılarını azaltmak için günde 1 tane sade soda içebilirsin ve maçtan hemen sonra ılık bir duş almalısın. Ama en önemlisi sağlam ısınma.

Sodayı maçtan yaklaşık kaç saat önce içeyim?

Sodayı maçtan yaklaşık kaç saat önce içeyim?
Aslında maçtan bağımsız da sodayı içsen iyi olur. Bize büyük maçlarda kramp önlemesi açısından maçta uzarsa turşu suyu içiriyorlardı bu da aklında bulunsun. Sodayı maçtan 1-2 saat önce içki maçta dalağın şişmesin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…