Merhaba arkadaşlar ben ortasha oyuncsuyum ve gerçekten paslarim dribling hız hersyeim güzel sutlarim 90'a girer genelde. Benim yaşadığım sorun şu 1.ben topu ayağıma aldığımda bütün sahayı görmek istiyorum. Bunun için ne yapmam? Yani sahadaki herkesi göremiyorum. Ne yapmam lazım?
2. ise ben rakip kaleye sırtım donukken aldığımda topu kaybediyorum. Çoğu zaman arkamdan gelip aliyorlar basıyorlar. Topu ne yapmam lazım? Arkadaşlar bana yardımcı olur musunuz bu 2 konu hakkinda?
Merhaba arkadaşlar ben ortasha oyuncsuyum ve gerçekten paslarim dribling hız hersyeim güzel sutlarim 90'a girer genelde. Benim yaşadığım sorun şu 1.ben topu ayağıma aldığımda bütün sahayı görmek istiyorum. Bunun için ne yapmam? Yani sahadaki herkesi göremiyorum. Ne yapmam lazım?
2. ise ben rakip kaleye sırtım donukken aldığımda topu kaybediyorum. Çoğu zaman arkamdan gelip aliyorlar basıyorlar. Topu ne yapmam lazım? Arkadaşlar bana yardımcı olur musunuz bu 2 konu hakkinda?
Çevre kontrolünü refleks haline getirirsen arkanda yanında vs kim nerede görmeden de tahmin edebilirsin. Yani kısaca sahada kim nerede anlık olarak düşünebilir ona göre hareket edebilirsin. Söylendiği kadar kolay bir şey değil birkaç saniyede bir etrafına bakıp kim nerede algılaman lazım.
1.konu hakkında bir şey diyemem ama 2.konu hakkında pas istemeden önce etrafa göz at istersen en basit örneği Arda Güler'in videolarına bakarak anlarsın
Yani söylemi yapayım top bana geleceğini hissettiğim zaman veya top bana gelmeden önce arkama bakim eger baskı var da tekrar topu geriye vereyim ya da eğer arkam boşsa ileri pas çıkarayım böyle mi yapsan olur mu?
Yani söylemi yapayım top bana geleceğini hissettiğim zaman veya top bana gelmeden önce arkama bakim eger baskı var da tekrar topu geriye vereyim ya da eğer arkam boşsa ileri pas çıkarayım böyle mi yapsan olur mu?
Aynen reis top ayağıma gelince bütün sahayı görmek istiyorum bilgin var mı?
Aynen reis top ayağıma gelince bütün sahayı görmek istiyorum bilgin var mı?
Onu top ayağına gelmeden önce yapacaksın bir de dediğin gibi top sana gelmeden önce sadece arkan değil yan taraflarınada bak ona göre hemen kafanda topu kime atacağını seç.