Futbolda cevre kontrolü nasıl yapılır?

Daha fazla  
Herkese merhaba, arkadaşlar ben gerçekten kendimi çok yetenekli bir oyucnu olarak görüyorum. Ortasaha mevkisinde oynarim paslarim çok iyidir. Dribling im hersyeim çok iyi ama benim cevre kontrolünde sıkıntım var. Atıyorum arkadaşım bana pası atti. Ben döndüm bazen arkadamda rakip oluyor. Topu benden aliyor birkaç araştırma yaptım. Top bana gelmeden arkama sağıma soluma bakmam gerekiyormuş. Ama işte o zamanlamayı topun bana nasıl geleceğini nasıl anlamam lazim? Bir de ben bütün sahayı göremiyorum. Orta saha olmama rağmen bunu sebepleri nedir? Bana yardımcı olursanız mutlu olurum arkadaşlar.

Hocam öncelikle siz zaten kendinizi her konuda yeterli gördüğünüz için hatayı baştan yapıyorsunuz zaten. Çevre kontrolünü top sana gelmeden önce etrafını kontrol edip yanında adam varsa kendini boş alana atmaya çalışman lazım.

Gözleriniz bozuksa oynarken gözlük takmanız lazım ama o da tehlikeli. Ben de bulanık gördüğüm bu sıkıntıları yaşıyorum.

Hocam top gelmeden önce etrafına bak ve boş yerlere doğru kaç.Mevkinden çokta uzağa gitme ama kontra atak yapıyorsanız etrafınıza bakmanıza çokta gerek yok.Kontra atakdaysan sadece arkadaşlarının nerde olduklarına ve rakiplerin onları tutup tutmamalarını dikkate al.

Bunlar biraz daha maç tecrübesi ile gelişecek şeyler Google'dan ne yapman gerektiğini okuyarak yapamazsın zaten. Orta sahada oynuyorsan topa baktığın kadar en az etrafındaki oyuncuların yerleşimlerine bakman lazım. Üst düzey çevre kontrolü yapmak bir yetenektir herkeste olmayabilir ama bir seviyeye kadar kendinizi getirmeniz lazım yaşınızı bilmiyorum fakat orta sahada gelişemezsiniz bu şekilde.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…