FX-4100 çekirdek sayısı farklı görünüyor

Arkadaşlar merhaba, elimde bulunan işlemci: FX tm 4100 Quad Core Processor.
Radeon ayarlarına girince 2 Core olarak gözüküyor ama AMD'nin sitesinde 4 cores gözüküyor. Sıkıntı nedir? Bilgilendirir misiniz ya da önerebileceğiniz bir şey var mı?

Dosya Ekleri

• 2 cores.png
    97,9 KB · Görüntüleme: 95
  • site 4 cores.png
    19 KB · Görüntüleme: 83
Son düzenleyen: Moderatör:
Merhaba,

BIOS menüsünden el ile açabilirsiniz. Bazen otomatik şekilde açık olmayabiliyor.

İyi forumlar.

Eski bir sisteme sahip olduğum için eski bir BIOS menüsüne sahibim. Sizin ki daha farklı olabilir ancak hemen hemen aynı bölümdedir diye düşünüyorum. Şu başlık altında "CPU Core Activation" bölümünü manuel seçip orada çıkan 4 çekirdeği de "On" ayarına getirir iseniz sorununuz çözülecektir.

hocam şunlara bakıp bi yorum felan yaparmısınız acaba fazla anlamıyorum sizin için çektim fotoları uptade olurmu bu anakarta bilmiyorum hala ddr3 benimde eski malasef.

Dosya Ekleri

• 1.jpeg
    159,7 KB · Görüntüleme: 75
  • 2.jpeg
    103,4 KB · Görüntüleme: 67
  • 3.jpeg
    138 KB · Görüntüleme: 61
  • 4.jpeg
    148 KB · Görüntüleme: 69
  • 5.jpeg
    146,2 KB · Görüntüleme: 59
  • 6.jpeg
    130,1 KB · Görüntüleme: 66
  • 7.jpeg
    109,9 KB · Görüntüleme: 55
Hocam şunlara bakıp bir yorum falan yapar mısınız acaba fazla anlamıyorum sizin için çektim fotoları Update olur mu bu anakarta bilmiyorum hala DDR3 benim de eski malasef.

İşlemcide sorun yok. FX işlemcide modül sistemi var yani o işlemcide 2 modül var ve her modülde 2 çekirdek var yani aslında 2 çekirdek + 4 sanal çekirdek demek gibi sanırım.

Bakma şansınız varsa bu eski anakarta güncelleme falan olur mu acaba bakma şansınız varsa tabii ki de.

Burada var sanırım ama hiç BIOS güncellemesi yapmadım o yüzden nasıl bir şey bilmiyorum doğrusu.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…