Fx 4100 CPU çekirdek sıcaklığı 255 derece oluyor

Judas759

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba arkadaşlar forumda yeniyim ve size bir sorum olacak. Son zamanlarda GTA 5, Dying Light, Metro last light vb oyunlarda ani FPS düşüşler almaya başladım ve bi süre sonra bu sorunun işlemci kaynaklı sıcaklıktan oldugunu düşünüp blizzard t2 mini ve akasa termal macun alıp güzel bir şekilde montajını yaptım. İşlemci sıcaklığım düşmüş ve normal gözükürken bahsettiğim oyunlarda normalda 30-40 FPS alırken aniden CPU cekirdekleri 255 dereceye kadar gelip oyunu bana 9-10 FPS de oynatıyor. Yardımcı olursanız cok sevinirim.

İşlemci: Fx 4100
Ekran kartı: Sapphire HD 7770
Anakart: MSI 760gm-p23
RAM: 8 GB 1600 mhz
SSD: Hi- level 120 GB

Son düzenleyen: Moderatör:
255 derece olamaz. 255 Fahrenayt olur. Sistemde OC varsa biraz değerleri düşürün. Görev yöneticisinde arka planda çalışan gereksiz uygulamalar varsa kaldırın. Termal macunu tekrar güzel bir şekilde sürmeyi deneyin.

Edit: Fahrenayt çevirmesini yanlış algılamışım. Aida64 ile değerleri kontrol edin.

Son düzenleme:

Bir hata var o kadar ısınamaz kapanır ısındı diyelim alev almış yanıyor olurdu emekli olma zamanı gelmiş...
Cevabınız için teşekkürler sizle aynı görüşteyim ama durum bu.

Son düzenleyen: Moderatör:
PSU ne? yetersiz kalmış yada kalitesiz sağlıklı çalışmıyor gibi ısınma ve ısıların hatalı okunmasına neden olabilir.

Benim antika'da ki durum şuan TEMp1:42 TEMP2:56 TEMP3:49 derece PSU kalitesiz 300Watt yeni alıcaktım hedef şaştı...

Kalitesinden kışın hiç üşütmedi...
PSU'ndan sıcak hava atıyor mu? HWmonitör ne gösteriyor?
DOWNLOADING HWMONITOR_1.27.EXE | CPUID

255 derecede çalışması mümkün değil bilgisayar kendini kapatır zaten. Muhtemelen yazılımda bir sorun var.

Herkes bir sorun olmalı bir sorun olmalı demiş. Evet arkadaşlar bir sorun var zaten bunun çözümü için insanlar buraya yazıyor. Aynı sorunu ben de yaşıyorum şu an ve yabancı kaynaklardan araştırdığım kadarıyla 760GM anakart serisi 95W üzeri işlemcilerde uzun vadede problem yaratıyormuş ve ısı sensörü arızalanıyormuş bende FX6350 ve 125W, downclock yaparak bir miktar çözdüm ama kesin çözüm anakart değişimi. Bu saaten sonra 100 liradan fazla yatırım yapmak ise o sisteme ölü yatırım. Tam bir çıkmaz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…