FX-4100 ie Gtx 750 Darboğaz Yapar Mı?

Barış Y.

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba arkadaşlar.

Başlıkta da belirttiğim gibi darboğaz olur mu? Kullandığım işlemci çift çekirdekli olduğu için yeni nesil oyunlarda sorun çıkardı. Bu yüzden işlemciyi değiştirmek istiyorum. Bir de şu an kullandığım işlemci 65 watt çekiyor. FX-4100 ise 95 watt. Taksam bir sorun olur mu? Şimdiden teşekkürler.

Darbogaz olmaz, güç kaynagınız ve bütçeniz nedir?

Anakartınızıda belirtin, o işlemciyi şimdi almak mantıklı degil.

Anakart: FOXCONN A6GMV

İşlemciyi 2.el almayı düşünüyorum. Güç kaynağı 250 watt.

Anakartınız AM3 soket tipli FX 4100 takamazsınız. Bütçeniz nedir?

AM3 soketli anakartlara AM3+ soketli işlemci takılabiliyor benim bildiğim kadarıyla. Bütçem fazla değil en fazla 100 tl'ye alabilirim. Ekran kartını değiştirdim çünkü.

Dostum sanırım BİOS güncellemesiyle takılıyormuş ama her anakarta degil. Bu arada güç kaynagın sıkıntı dogurabilir.

Peki Athlon ya da Phenom serisinden FIFA 16'da sorun yaratmayacak bir işlemci önerebilir misin?

Ben Phenom II X4 970 kullanıyorum, oyunlarda bana yetiyor. Sadece COD Ghoshts oynarken fazla ısınması nedeniyle sıkıntı yaratıyor ama bunun sebebide stok sogutucu kullanmam, FIFA 16'da hiç denemedim, PES 15 oynadım ondada çok rahat bir şekilde oynadım FIFA 16'ya yetecektir diye düşünüyorum. Yalnız işlemci 125 TDP degerine sahip güç kaynagın yetersiz kalır.

Darbogaz yapmaz da çokta iyi performans vermez. İşlemcin ilk çıkan FX serisinden ve tek çekirdek performansı düşük. Güç kaynağın yeterli değil ayrıca. 350W - 400W %80+ verimliliği olan bir güç kaynağı satın almalısın.

Athlon x4 740 nasıl? 65 watt çekiyor. 2-3 yıl beni idare etsin yeter.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…