FX 4100 ve GTX 770 Dar Boğaz Yapar mı ?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Yanlış anlamışsınız ben herkes Intel alsın demiyorum, alırken bu güç tüketimi gibi farklarıda göz önünde bulundursun, örneğin PSU'yu sadece 80+ almanız yetmez onun birde Bronze, Gold, Platinum gibi seviyeleri vardır ki buda enerji verimliliğini büyük ölçüde arttıran bir etmendir. Ayda 100 lira yerine 120 lira getirecek işlemciyi almak yerine bir müddet daha beklenip daha pahalı olan ama performansı daha iyi olup ayda 100 lira getirecek olan işlemciyi almak daha mantıklıdır bence. Ek olarak blogda gördüğüm bir mesajı paylaşmak istiyorum;

Yeni AMD ''Centurion'' Serisi İşlemciler El Yakacağa Benziyor - Bloglar - Technopat Forum

Blog yazısında AMD'nin yeni çıkacak/çıkmış olan işlemcilerinin özellikleri paylaşılmış ve bu özellikler güç tüketimi de dahil. Şimdi örnek olarak MSI GTX 770 Lightning en fazla yük altında 270 W tüketirken burada görülen işlemci 219W tüketmektedir. Şimdi alacağımız PSU'yu mu düşünelim, elektrik faturasını mı düşünelim yoksa parçaları ucuza aldığımızı mı? Ek olarak ne kadar az güç tüketimi cebimize ve doğaya o kadar az kötülük :)

Yeni nesil işlemciler konusunda haklısınız ben şuan için konuştum. Şuanki intel ve AMD işlemciler arasında öyle ayda 20 lira fark ettirecek bir durum söz konusu değil.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı