FX 6100 - GA-990FXA-UD3 overclock voltaj problemi?

egzap

Kilopat
Merhaba arkadaşlar

Fx 6100 işlemcime overclock yapacağım, 4.2 GHZ'e yükseltmeyi düşünüyorum. Voltajı neye göre arttırmalıyım, en kemik soru geliyor. Eğer auto'da bırakırsam voltajı bir sorun olur mu?

Sistem:
FX 6100
Cooler Master Hyper 212 EVO
GA-990FXA-UD3
Kingston 2x4 GB DDR3 1333 MHZ
Asus GeForce GTX 650 Ti
Aerocool Strike X - Tek ekstra fan var kasada.

Sonuç olarak sistemide yazmış oldum, ben artık hiç ilgilenmiyorum bu konularla. Sistemde nereye takviye yapabilirim, cevaplamak isteyen ayak üstü bunada bir cevap atabilir. Şunu alırsan daha iyi olur yanıtı daha güzel olacaktır.

Kardeşim Fx6100 bendede var voltaj ayarını auto'da bıraktım hızını 4ghz sabitledim aylardır sıkıntısız kullanıyorum.
Voltajınada baktım 1.65v yazıyor auto'da.

Aşağıdaki rehberimi incelemeni öneriyorum, aynı voltaj değeri o işlemci için de geçerli.
FX 4100 4.4 GHZ Overclock Rehberi

Voltajsız frekans artışı yapabileceğiniz üst sınır 4 - 4,2GHZ arasıdır.
4,2'ye voltajsız, stabil bir biçimde çıkar diyemeyiz, kesin cümleler kuramayız.
Ancak 4GHZ'ye stabil bir biçimde voltajsız çıkar.

Yapmanız gereken ayar D.O.C.P moda geçip yalnızca işlemci çarpanını x20 yapmak olacaktır.
Eğer 4,2 istiyorsanız X21 yapmanız gerekiyor.

Ve AMD Turbo Core teknolojisini kapatınız, zaten manuel olarak 4,2'ye çıkıyorsunuz.
Eğer bellek frekans değeri değşirse eski haline tekrar ayaralyabilirsiniz.

Anakartınızın marka ve modelini vermediğiniz için çok net cümleler kuramıyorum, her BIOS menüsünün temeli aynı olsa da farklı ayarlar farklı konumlarda yer alabiliyor.

Ve son olarak : Frekans artışı yaptıktan sonra Prime95 X64 indirip işlemciyi yük altına sokuyorsunuz. AIDA64 Extreme Edition ile sıcaklık değerlerini kontrol ediyorsun.
CPU-Z ile frekans ve voltaj değerlerinin doğruluğunu kontrol ediyorsun. Voltaj değerleri 3 aşağı 5 yukarı olabilir, sıkıntı yok.
Ve aşağıdaki gibi bir görseli bizlere atıyorsun ki stabil bir biçimde OC yaptığından emin olabilelim.

Eğer laf olsun diye OC yapmıyorsan bu kontrolleri yapman gerekir

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…