FX 6100 GTA 5 stutter problemi

İşletim sistemi
Windows 10

Prime.HT

Femtopat
Arkadaşlar, her şeyden önce sistemimi aşağıya atayım:
CPU: AMD FX 6100 (6 CPUs) 3.3 GHz.
RAM: 4 GB DDR3
Anakart: GA-78LMT-S2.
Ekran kartı: ASUS GTX 750 2 GB.

Epic Games'ten aldığım GTA 5'te kısaca açıklamak gerekirse şöyle bir sorunum var;
Oyunda normal yürürken herhangi bir FPS drop/stutter ile karşılaşmıyorum. Fakat işler araba sürmeye gelince oyun kafayı yiyor. 5-10 dk boyunca araba sürdükten sonra oyun çökme durumuna geliyor neredeyse, FPS aşırı derecede düşüyor ve drop giriyor. İnternet'te çok araştırdım çoğu kişi GTA V Config dosyası vermiş, bazıları ise sistem belleği dosyasının (pagefile.sys) boyutunu manuel olarak XXX değere ata diye çözümler sunmuş, hepsini denedim fakat hiçbiri sorunumu gidermedi. RAM'den dolayı diyeceğim fakat 4 GB RAM ile, benden daha düşük sistemli insanlar bu sorunu yaşamadan ne hikmetse oyunu sıkıntısız oynayabiliyor.

Windows boşta 3GB kullanıyor zaten. Siz bunu 4GB ile çalıştırabiliyorsanız yine iyi.

Windows boşta 3GB kullanıyor zaten. Siz bunu 4GB ile çalıştırabiliyorsanız yine iyi.
Dediğim gibi 4 GB ram ile çalıştırabilen, böyle sorunlarla karşılaşmayan arkadaşlarım var bundan dolayı garipsiyorum bu olayı. Grafik ayarını değiştirmekte bi fayda etmiyor. Ayrıca boşta 1.3 GB falan kullanır Windows, 3 GB kullandığını nerden duyduğunuzu merak ettim.

Windows elinizdeki RAM miktarina gore hiz gosterdigi gibi ona gore RAM kullanir. Bende 16 GB RAM var, 4.5 GB kullaniyor mesela.

Windows elinizdeki RAM miktarina gore hiz gosterdigi gibi ona gore RAM kullanir. Bende 16 GB RAM var, 4.5 GB kullaniyor mesela.
Bilgilendirdiğiniz için teşekkürler, ben sadece kendim için en azından boşta 1.3 GB civarı RAM kullandığını belirtmek istedim. Bu sorunun çözümünü bulamazsam zaten mecburen RAM yükselteceğim.

Onemli degil, oyun ici sicaklik degerlerini de atabilirseniz guzel olur. Eski islemci, bakimi yapilmadiysa isiniyor olabilir.

Onemli degil, oyun ici sicaklik degerlerini de atabilirseniz guzel olur. Eski islemci, bakimi yapilmadiysa isiniyor olabilir.
İşlemcim oyun içinde maksimum 68 dereceleri falan görüyor. Termal macunlu. Ekran kartım ise 79-80 derecelerde seyrediyor maksimum. Bu arada ekran kartımda tek fan var.

Windows 10 kullanıyorsanız en az 8 GB takılı RAM'iniz olması lazım aksi takdirde hızlı ortam geçişlerinde araba sürmek vs drop yedirtir. (test edildi)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…