FX6300, MSI FX990 GD65, (2X4) 8 GB RAM, 500W PSU, aynı HDD, aynı monitör. Bu sistemde Sapphire HD 6850 Dual-X takılı idi. Freesync için 1 ay önce Asus ROG Strix 4 GB OC modelini KDV indiriminden 949 TL fiyata Vatan bilgisayardan aldım. FX6300' e darboğaz yapacağını bilerek bu ekran kartını aldım. Hem fiyatının performansa göre çok cazip olası, hem 3 sene garantisi, hem Asus markasının en sağlam soğutmaya ve parçalara sahip olan ekran kartı modeli olması sebebiyle bu modeli satın aldım. Zaten oyun olarak sadece Ring Of Elysium oynuyorum. AA, Sharpen ve diğer bütün ayarlar 'HIGH' oynuyorum. Haliyle güç tüketimi normal ayarlarda ki tüketime göre 15-20W artıyor. Fakat Ekranda Freesync ayarı da monitörden 'Üstün Motor' seçili olunca görüntü muhteşem bir hal alıyor. Ortalama 30-50 FPS arası alıyorum. Genelde çatışmalarda 30-40 civarı. Bariz olarak çok büyük takılmalar olmasa da FPS düşüşleri tabii ki de oluyor. Oyundayken zaten RAM kullanımı 5.8 GB' leri rahatlıkla görüyor. Zaten bende 8 GB takılı. Sende oynayacağın oyunda bu tarz durumları yaşarsan aklında bulunsun diye yazıyorum. Sebebinin RAM olma ihtimali var. Kenarda duran Samsung 860 EVO 250 GB SSD mi henüz kurmadığımdan dolayı HDD kaynaklı bir ufak takılma söz konusu olabilir. Bunun dışında güç kaynağımın markası dandik. Bundan sebeple güç kaynağıyla ilgili bir problemden kaynaklı bir sorun olabilir. Kullandığım 80+ sertifikalı bir güç kaynağı değil.
Bu bilgiler ışığında sormak istediğin bir şey varsa yardımcı olabilirim. Şunu da düşün. Senin CPU benimkinden de düşük. Ben CPU' yu sabit 4.1 GHz hızında kullanıyorum. BIOS ayarlarından CPU Ratio kısmını 20.5 yaptığımdan dolayı 4.1 GHz yani maksimum boost hızında kullanmaktayım. Bilgin olsun. CPU' yu değiştirirsen daha rahat edersin. Bir de senin anakart da öyle OC anakartı falan değil. Bilgin olsun.