Öncelikle meraba, ben uzun zamandır bu sistemi araştrdım ortaya böyle bi sonuç cktı.Fakat alıp toplamak için bi kaç profesyonel e danışmak istedim.
Bi kaç sorum olucak size;
1.Öncelikle anakart ddr3 1600 mhz lik ram ve ddr5 ekran kartını destekliormu die çelişgide kaldım.
2.Ramlar dier ramlere göre 20 tl felan daha ucuz aralarında fark varmı acaba.
3.Bu sistem toplandıgında her hangi bi hata verirmi veya aralarında bi uyumsuzluk olurmu die merak ediorm.
800 tl ye toplanablicek en mantıklı sistem diye düşünüyorum. Max 850 tl bütcem var ve 1tb harddskm var o hariç. Bu arada Berkan öyle bi sistemi toplamayı ben de az cok bliorm ama topladıgım bleşenlere bakarsan bütçede skıntılıym.
Önerebileceğim en ucuz sistem 999 TL tutuyor. Nasıl tutturdum ama Kasa ve RAM' e daha iyi bir alternatif bulunabilir ama bütçeyi daha fazla zorlayamam.
Senin seçtiğin anakartın yongası 760G. M5A97 R2.0 daha performanslı olduğu için ve ileride sisteminde bir değişiklik yaptığında (işlemci değiştirmek gibi) sorun çıkarmaz.
AMD FX-4100'ü vatanda bulamadıgım için X6100'ü seçmştm. RAM'i beğendim. CPU 500 watt o fiyat çok bnce Ekran kartı bnm önerdiğim kart ile fazla bi fark hatta fark olacağını sanmıyorum.
Senin seçtiğin kart eski bir model GTX550 Tİ, yeni nesil olan GTX650/660Tİ şeçmelisin Nvidia tarafında. HD7770 ile bir çok oyundan kaliteli bir verim alırsın.