FX 6100 ısınma sorunu

Ömer Özgenç

Hectopat
Herkese iyi günler. Öncelikle sistemim şu şekilde:
  • Asus Strix GTX950
  • AMD FX6100 (stok soğutucu)
  • 8GB Kingston HyperX
  • 240 GBSandisk SDD
  • Corsair VS550w
  • Asus M5A99X EVO R2.0

Ben işlemcime 3.3 GHz'den 3.8 GHz'e overclock yaptım. (Asus ai tweaker TurboV uygulaması ile otomatik ayarlandı.) Malum yaz yaklaşıyor, şu an işlemci sıcaklığım overclocklu iken en son 68 dereceyi gördü ve FPS düşmeleri başladı. Öyle gözüküyor ki yazın 75 dereceyi görecek gibi. Şimdi iki planım var, birincisi Cooler Master Hyper 612 ver.2 alıp 4.1 GHz'e kadar overclock mu yapmalıyım yoksa FX8300 mü almalıyım ? Normalde İntel sisteme geçmeyi düşündüm ancak anakartımı yaklaşık 2 ay önce aldığım için mümkün değil. Görüşlerinizi bekliyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Thermaltake Contact 21 al. Hem ucuz hem de iyi soğutuyor. Ben Fx6300 kullanıyorum, bu soğutucuyu 4.6Ghz de kullandığım halde 50 dereceleri geçmiyor. Bence soğutucu al ve oc yap. Gidebildiği kadar gitsin, zaten ileride Amd Zen işlemciler ve yeni İntel'ler gelecek. Ben şuan bu işlemcinin oc li halde hiçbir oyunda bayıldığını %100 kullanıldığını görmedim.

En ucuzu bu ve fazlasıyla yetiyor. İlla daha iyi olsun diyorsan o fiyat bandında hyper t4 var, hyper 212 var.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…