FX 6100 PC'nin kendi kendine reset atması

Makaleler
1
Başlıkta yazdığım sorunum var. PC kendi kendine reset atıyor, nadir reset atsada (genelde 1-2 ayda 1 kere kendi kendine atıyor, bazen oyundayken, bazen ise masaüstünde iken, 15 dk önce 2 hafta aradan sonra tekrardan reset attı kendine) bunun önemli bir sorun olduğunu düşünüyorum, sistem özelliklerim aşağıda, siz sormadan söyleyeyim, sisteminde sıcaklık sorunu yok, sıcaklık değerlerim ideal;
AMD FX 6100
ASUS GTX-750-FML 2 GB
300W Pro 2000 PSU
2x2 4 GB 1333 MHz DDR3 RAM

PSU nuz yeterli gücü sağlamadığı için olabilir.
PSUmun yeterli gücü sağladığını düşünüyorum. Konuda bahsettiğim işlemciyi ve ekran kartını geçen sene almıştım; o ekran kartını ve işlemciyi almadan öncede aynı sorun vardı, kendi kendine belirli yerlerde reset atabiliyor. Önceki işlemcim: Amd ATHLON X2 250, önceki ekran kartım: Nvidia GeForce 210
Psu ve termal macuna bak aynı işlemciyi bende kullanıyorum bende o sorunu yaşamıştım
Termal macun sürülü işlemcide de, ekran kartında da, dediğim gibi sıcaklık konusunda bir sıkıntım yok. Bende psu dan şüpheleniyorum ama bu sorun önceden de vardı.

PSU'mun yeterli gücü sağladığını düşünüyorum. Konuda bahsettiğim işlemciyi ve ekran kartını geçen sene almıştım; o ekran kartını ve işlemciyi almadan önce de aynı sorun vardı, kendi kendine belirli yerlerde reset atabiliyor. Önceki işlemcim: AMD Athlon X2 250, önceki ekran kartım: NVIDIA GeForce 210.

Termal macun sürülü işlemcide de, ekran kartında da, dediğim gibi sıcaklık konusunda bir sıkıntım yok. Bende PSU'dan şüpheleniyorum ama bu sorun önceden de vardı.

PSU yeterli gücü sağlasa bile içinden kondansatör falan patlamış olabilir dengesiz voltaj geldiği zaman reset atıyordur.

PSU yeterli gücü sağlasa bile içinden kondansatör falan patlamış olabilir dengesiz voltaj geldiği zaman reset atıyordur.
Bu dediğinizin ihtimali olabilir, 7 senedir kullanıyorum çünkü aynı psu'yu, peki bu şekilde bir süre daha kullanmam pc parçalarına herhangi bir şekilde zarar verebilirmi?

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı