Çözüldü FX 6100 sistem FPS düşüşü

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

mertiii

Kilopat
Sistem özelliklerim:
-AMD FX 6100
-Sapphire HD4850 256 bit 1 GB ekran kartı
-HDD Toshiba 500 GB, SSD 128 GB Kingston
-Anakart Msi 760 GM P21 FX
-İşletim sistemi windows 8 64 bit
-RAM 8GB
-Power 450 watt
Ekran kartı ve işlemci termal macunları yeni sürüldü, bileşenlerde toz vs fiziksel hiçbir problem yok. İşlemci boşta 27-30 derece arası ısınma problemi yok.
Bu sistemle CS:GO oynarken FPS 150'deyken 40'a düşüyor bir anda
daha önce sistemde AMD Athlon x3 450 işlemci takılıydı. 3 çekirdekli onda FPS düşüşleri olmuyordu.
Masaüstü performansı düşük diye FX 6100 aldım. CS:GO'da düşüşler meydana geldi.
işlemcide sorun mu var diye burnintest uyguladım. PC'deki her şey düzgün birtek HDD'den 30 tane error verdi. Sorun HDD mi veya başka fikri olan var mı?

Çözüm
Oyunlar tamamen orijinal, Windows 10 Pro 64 bit kurdum tüm güncellemeler yapılı aynı sorun devam etmekte.
HD Tune'yi çalıştırıcam birazdan sonuçları yazarım.

HD Tune uygulaması herhangi bir hata bulamadı harddiskte, BurnInTest prgoramıyla HDD tarattım o da bir problem bulamadı HDD'de.
Başka fikri olan var mı, FPS düşüşü neden yaşanıyor?

10-15 dakika CS:GO oynarken CPU max 45 derece oluyor ardından CPU sensörlere bir şey oluyor sıcaklığı 206 derece olarak gösteriyor.
Sensör hatasından sonra iyice cozutuyor performans düşüyor.

Var mı yardımcı olabilecek?

Sorun anakarttaymış, kullandığım anakart FX işlemciyi desteklediği halde işlemciye sıkıntı yaratıyormuş. Anakart değiştirince sorun çözüldü.
Oyunlar tamamen orijinal, Windows 10 Pro 64 bit kurdum tüm güncellemeler yapılı aynı sorun devam etmekte.
HD Tune'yi çalıştırıcam birazdan sonuçları yazarım.

HD Tune uygulaması herhangi bir hata bulamadı harddiskte, BurnInTest prgoramıyla HDD tarattım o da bir problem bulamadı HDD'de.
Başka fikri olan var mı, FPS düşüşü neden yaşanıyor?

10-15 dakika CS:GO oynarken CPU max 45 derece oluyor ardından CPU sensörlere bir şey oluyor sıcaklığı 206 derece olarak gösteriyor.
Sensör hatasından sonra iyice cozutuyor performans düşüyor.

Var mı yardımcı olabilecek?

Sorun anakarttaymış, kullandığım anakart FX işlemciyi desteklediği halde işlemciye sıkıntı yaratıyormuş. Anakart değiştirince sorun çözüldü.

Dosya Ekleri

• Adsız.png
    Adsız.png
    14 KB · Görüntüleme: 232
  • Adsız2.png
    Adsız2.png
    20 KB · Görüntüleme: 496
Çözüm
Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı