FX 6100 sistemde boot menü açılmıyor ve GT 740 çalışmıyor

ulanhayat

Yoctopat
Daha fazla  
RAM
Kingston Fury 8GB 1866 (1600'de çalışıyorlar)
SSD veya HDD modeli
Seagate 500GB HDD-Toshiba 500 GB (RPM bilmiyorum)
Ekran kartı
Turbox GT740 4GB
Anakart
Gigabyte GA-880GM-D2H rev. 4.0
İşlemci
AMD FX 6100
Gigabyte GA-880GM-D2H rev. 4.0 anakartım var am3+ fx6100 işlemcili ve yakın bir zamanda da yeni ekran kartı aldım turbox GT740 4 GB. ekran kartını bir türlü çalıştıramadım. bu sırada bios F3 sürümünden en güncel olan F5a sürümüne güncelledim belki ekran kartı uyumu sağlar diye fakat ekran kartını hala çalıştıramadığım gibi bu sefer bilgisayarım boot da almamaya başladı ve F12 ile açılan boot menüm açılmıyor. bu sırada bios menüme rahatlıkla erişebiliyor ve ayarlarla hala oynayabiliyordum ve farklı farklı ayarları denedim. önce usb değiştirdim sonra HDD değiştirdim sonra ekran kartsız aynı şeyleri denedim ama bir türlü boot menüsü açamıyor ve işletim sistemi kuramıyordum PC de sürekli açılıp ben eğer bios tuşuna basmazsam tekrar kendini başlatıyordu. belki bu bios sürümünde sıkıntı vardır diyerek bu sefer de F4 sürümünü kurdum tekrar olmayınca ilk sürümü ve düzgün çalıştığını deneyimlediğim F3 sürümünü tekrar kurdum ancak sorun aynen devam etmekte. ekran kartına gelince 0 şekilde aldım ve çalıştıramadığımda değişim yaptırdım yine olmayınca tamirciye gönderdim ve kartta bir sıkıntı olmadığı söylendi ki zaten ilk kurduğumda da aygıt yöneticisinde görüyor ancak karta bağlı ekran yok sorunu ile karşılaşıyor ve onchip grafik birimini kullanıyordu pc. onchip'i kapattığımda ise pc açılıyor ancak ekran gelmiyordu. yani işin sonunda ne ekran kartı sorunumu çözebildim bir de üstüne çalışan pc'ye boot aldıramadığım için kullanamaz oldum. şu an boot menüm açılmıyor ve dolayısıyla işletim sistemi kuramıyorum. biosta keyboard ayarı yok yani tuşlar değişmiş olamaz. bios pili söküp cmosu da sıfırladım bu arada yine de çözülmedi monitör HP HSTND-2A07/ (L1706) 17inch 60Hz 2007 model bir monitör ve VGA ile bağlı. Farklı monitörlerde DP DVI ve HDMI ile de denedim bu arada.

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Geri
Yukarı