FX 6100 Sisteme Ekran Kartı Tavsiyesi

Rapcopat

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba arkadaşlar, şu an toplayıp yeni montajını yapmış olduğum sistemimden açıyorum bu konuyu. Sistem hakkında yorum yapıp, sorularıma çözüm verirseniz sevinirim. Bir de ekran kartı tavsiyesi :)

AMD FX(TM) X6 Core 6100 3.3Ghz 14 Mb 32Nm işlemci
MSI 970A-G43 Anakarat (Ön usb 3.0 bağlantı portu var olmayan G46 modeliyle karıştırmayın)
Gskill RipjawsX 2x4GB 1600 Mhz CL9 1.5 V Dual Kit XMP Ram
Cooler Master Hyper TX3 Evo soğutucu
MSI R7 240 2GD3 LPV1 128 Bit Dx 11.2 Ekran Kartı
Zalman R1 + 600LE Kasa ve Güç kaynağı
WD 3.5 1 TB Cavair Blue 64 MB 7200 RPM Sata 3 sabit disk.

Parçalar farklı zamanlarda alındı. Pazartesi tamamlayıp çarşamba montaj ve diğer işleri bitirdim ilk topladığım sistem Technopat öncü oldu yoksa yakından bileşen görmüşlüğüm bile yoktu :) 2005 2006 yılları arasında bilgisayarla tanışsam da bu güne kadar hep hazır sistem kullanmıştım ilk sistemin heyecanı tarif edilemez. Farklı zamanlarda sabırla para biriktirerek aldım. Bileşenleri en başta dediğim gibi ''İlk sistem heyecanı'' R7 240 aldım keşke sona bıraksaydım diyorum şimdi... UEFI Windows 10 Pro 64 Bit kurdum rehberlerden yararlanarak Bios güncelledim ve şu an 15.12 Crimson yazılımı yüklü AMD'nin her şeyi yapabildiğim kadar hallettim. CPU Fanı nasıl kontrol edeceğimi söylerseniz bu konuda yardım istiyorum. Kurduğumdan beri maksimum devirde çalışıyor haliyle biraz ses var, her ne kadar maksimum çalışması iyi olsa da ömrünü çabuk tüketmemek gerek :) CPU Fan kontrolünün dışında arka planda sonlandırdığım halde sürekli çalışan uygulamaları nasıl kapatabilirim ? Ve son olarak; CPU nun sürücü tarihi 2009 her ne kadar donanım kimliğine göre google da aratsam da güncel bir sürücü bulamadım acaba 6100'e o tarihten ihtibaren güncel sürücü gelmedi mi ? Ayrıca Recep Baltaş ilk baharda yeni GPU lar gelebilir cevabını versede 300 TL civarı biriktirmeye çalışıp R7 240 ıda 200 liradan satıp GTX 750 Ti veya R7 370 fikri ve hayalindeyim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı