FX 6100 ve GTX 1050 sistem FPS düşmesi

berkugurtr

Megapat
Merhaba, aşağıdaki bilgisayar özelliklerine sahibim ve son zamanlarda fazlasıyla oyunlarda anlık FPS düşüşü ve düşük FPS sorunu yaşamaya başladım. Oynadığım oyunlara göre sorunlarım şöyle;

GTA V : Technopat MSI GTX 1050 O.C. GTA V videosundaki ayarların birkaç tık altındaki ayarlarda ortalama 60FPS+ alıyordum fakat şu an 30,45 arasını zor görüyorum. Oyunda çok fazla takılma oluyor ve FPS düşüşü yaşıyorum. (HDD'de yüklü)
FORTNITE BR : Birisi karşımda yapı kurmaya başlayınca FPS aşırı derece düşüyor.
Fortnite STW : Bir iki hafta önce 100FPS+'da oynadığım STW haritasını bugün 25FPS'te oynuyorum. Fotoğraftaki ayarları kullanıyordum, şimdi ise en düşüğe alsam bile bir şey değişmiyor. (Görev yöneticisindeki GPU sürekli %99 menüye girince %70'e düştü) (SSD'de yüklü)
fr.jpg

1544625148649.png

Windows arayüzü : Resim, dosya, not defteri açmaya çalıştığımda sistem bir anlık kilitlenip ardından işlemi yapıyor.

Youtube : Videoların görüntüleri bir anda kayıyor ve donuyor, ses gelmeye devam ediyor.

League of Legends : Pek fazla oynamıyorum ama dün gece girdiğimde orta koridora gidene kadar oyun birkaç defa takıldı. (HDD'de yüklü)

*Belirtmek isterim ki bu sorunları öncesinde hiç yaşamıyordum.

Sistem özelliklerim;
Windows orijinal, CPU sıcaklığım en fazla 70c ve GPU sıcaklığım en fazla 35c'dir.
1544624292641.png

1544624448170.png

Son düzenleme:
Ben işlemciden kaynaklandığını düşünüyorum. Muhtemelen termal macunu tamamen kurudu ve işlemci kendini düşük frekansa çekiyor. Bu arada bende FX- 6200 var onda bile darboğaz oluyor. Darboğaz da vardır bu sistemde bence.

Tekrar belirtmek isterim ki bu sorunları öncesinde yaşamıyordum. Darboğaz sorunu çözmek için tüm ayarları tek tek deneyip ekran kardı kullanımı %99 olsun diye uğraşıyorum. Ayrıca işlemci hızı her zaman 4.0Ghz'de sabit çalışıyor, Hz düşme imkanı yok.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı