FX 6100 ve GTX 970 Tabanlı Sistemde Performans Düşüşü

BIOS güncellemesi dün yapmayı başardım. Ancak AC Unity dışında Far Cry 4 gibi oyunlarda aynı sıkıntıyı çıkartıyor. Denediğim oyunların hepsi orijinal ve güncel, bir çok oyunda aynı sorunu yaşıyorum bir kaç örnek vermek gerekirse Call of duty Advanced warfare, Far Cry 4, AC Black Flag, Yüksek ihtimal ekran kartı ile işlemci dar boğaz yaptığı için böyle bir şey yaşamam mümkün müdür ? Fan alıp işlemciyi overclock yapabilirsem bu sorunu çözebilir miyim ? Yoksa anakart ve işlemciyi değiştirmem mi gerekli ?

İlk olarak oyun orjinal mı? Başka oyunlarda durum nasıl. Birde ultra ayar ile düşük ayar arasındaki fps farkı ne kadar.
Bunun yanında oyun içerisinde afterburner ile işlemcinin kullanım oranına bak. Anlamaz isen resmini çekip buraya koy. Tek oyun değil bir çok oyunda bak bu arada.

Oyunların hepsinin orijinal olduğunu belirttim. İşlemciye overclock yaptım az önce stok fan ile ve oyunlarda gözle görülür bir fps artışı yaşadım. 30 fps olan oyunlar 40 35 fps olmaya başladı. Overclock 4.0 ghz ile denedim ancak işlemci 73 dereceye kadar çıkınca biraz korktum ve 3.7 ghz ye kadar düşürdüm. İşlemcinin kaç derecede riske girdiğini bilmiyorum ancak bu elimde işlemci beni 1 sene idare etse yeterli olacaktır. 4.5 ghz gibi bir değere overclock etmem gerekli bunun içinde bir fan almam lazım sanırım. İşlemcinin bu kadar fark yaratacağını bilemezdim. Bir çok oyunda denedim genelde aynı sisteme sahip kişilerde aynı fps değeri alınıyor. Amd fx6100 gtx 970 ile yetersiz kalıyor. Yada işlemci güncel oyunlarda yetersiz kalmaya başladı. 1 sene kadar 4.5 ghz de kullanmam için bir işlemci fanına ihtiyacım var bütçe olarak 100 150 tl civarı bir şey düşünüyorum. Sağlıklı bir şekilde kullanabilir miyim bu sayede ?

O ekran kartı o işlemciye 3 gömlek fazla. Bu yüzden sorununuz işlemciden kaynaklanıyor. Playcaw adlı programı kurun oyun esnasında gpu ve cpu kullanımlarını kontrol edin. Yüksek bir ihtimal işlemci ekran kartına yetişemiyor. Normal bir durum fx8320 bile tam anlamıyla yetişemezken. Herneyse. Overlock ile biraz rahatlatabilirsiniz. Bunun için bütçenize göre deep cool gammax 300, cool master hyper 212, akasa venom pico lardan birtanesini veya mudallerine bakabilirsiniz. Tavsiyem 3 veya daha fazla ısı borulu sessiz bir sogutucu bakmanız. Sogutucuyu satın alırken agırlıgına ve hava üfleme (cfm) degerlerinizde kontrol edin. Yüksek ihtimal bilindik web sitelerinden sipariş vereceksiniz onlarında zaten kendi web sitelerinde sogutucnun özelliklerini yer alıyor bulamasanız dahi üretisi resmi sitesinde mutlaka yer alıyordur.

Çok teşekkür ederim. Overlock yaptığımda fps artışları olduğunu söyledim bu yüzden aklım direk işlemciye giderek overlock yaptım 10 5 fps arası bir artış oldu. 4.0 ghz ile. Biraz daha overlock yaparsam büyük ihtimal bir derece daha rahat olacaktır.
Fan olarak www.vatanbilgisayar.com: Cooler Master Hyper 212 Evo Lga775/1155/1156/1366/2011 & Am2/Am2+Am3/Am3+/Fm1 İşlemçi Soğutucu - Vatan Bilgisayar bunu almayı düşünüyorum. Ancak fanın montajını gördüğümde anakartın arkasına monte ediliyor ancak benim anakartım monte delikleri yok. Bir sıkıntı çıkarır mı ?

Belirttiginiz sogutucu gayet güzel. Montaj için anakartı sökmeniz gerekebilir. Montaj için gerekli aparatlar kutu içerisinden çıkacaktır. Bende şimdi akasa venom pico sogutucu incelemesi yaptım; Akasa Venom Pico İşlemci Sogutucu | Technopat Sosyal

Sizin seçtiginiz cool master hyper 212 daha üst model tabi bütçe varsa hyper 212 tercih edilmeli.

Çok teşekkür ederim tekrardan hyper 212 sipariş verdim. Yakın bir zamanda yeni bir işlemci alana kadar fx6100 ile devam etmek istiyorum hyper 212 ile nereye kadar bir overlock yaparım bilemiyorum ama 4.5 4.7 arası idare edecektir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…