FX 6100 ve HD 7970 2. El Sistem Toplama

Eski bir bilgisayara sahibim ve artık bana yetmez olmaya başladı. Bu sene alacaktım yeni bir sistem ama artan dolar kuru yüzünden hayal oldu. Sahibinden.com sitesinden ucuz bir bilgisayar topladım. Parçalar uyumlu mu ve günümüz oyunlarında 1680x1050 çözünürlükte orta-düşük ayarlarda kaç FPS alırım?
  • AMD FX-6100
  • MSI MS-7641 ver 3.0
  • 8 GB (2x4) DDR3 1333 MHz
  • Sapphire AMD Radeon 7970 3 GB
Bulduğum parçalar bunlar anakart dışında gidip elden alacağım. Sizce upgrade ile beni kaç yıl götürür bu parçalar?

@Curesto @FairyTale @Hilmi Hoca @Elyr

Son düzenleyen: Moderatör:
Tahmini olarak söylüyorum. 3-4 sene kadar gidebilir. 7970 halen güçlü bir karttır. Sana tavsiyem bellekleri tek modül alman olacaktır. Bu tip sistemler işini bilenin işini görür düzeyde olur. İki ay evvel bende Fx 6100 kullanıyordum.

Adanada şehir içinde düzgün bir işlemci bulamadım. Ya 1.nesil ya da 8. Nesil oluyor intel işlemciler. Bir de eski core 2 duo ve quad serisi var ki fx6100 bunlardan hem ekonomik hem daha güçlü.
@Malik Şah

Kötü işlemci değildir. Overclock performansı da iyidir. Aklında bulunsun. Güle güle kullanman dileği ile...

Güzel bir sistem olmuş fakat FX 6100 işlemci ağırlıklı oyunlarda(mesela Battlefield 1) sorun çıkartabilir.

Battlefield serisi pek oynamam. O tür oyunlara para vermek hiç içime sinmiyor.
Sanırım kütüphanemdeki oyunları oynayacağım csgo ve fortnite düşünüyorum şimdilik.
O oyunlar için gayet yeterli ama çözünürlük 1080P'den aşağıya düşürmeyin 7970'ten tam performans alabilmek için. Şimdiden hayırlı olsun.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…