Çözüldü FX 6100 ve R7 260X Isınma Sorunu

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Zohan

Hectopat
Daha fazla  
Sistem özellikleri :
AMD FX 6100
Asus R7 260x
Kingston 2x4GB hyperx beast DDR3 1600 MHz RAM
Foem 500w PSU Frisby fc 8865g kasa ile birlikte geldi.
Asus m5a78l-mlx3

Sistem bu şekilde aldığım günden beri ısınma sorunu var. Bazı oyunlarda aşırı ısınmasına rağmen kapanmıyor örneğin CS:GO ama örneğin FİFA 16 açtıgımda kapanıyor. Sorunun PSU'dan kaynaklandığını düşünüyorum sizce değiştirirsem sorun çözülür mü? Sistemi aldıgım günden beri sadece ısınma sorunu var başka hiçbir sorun yok. Herkese şimdiden teşekkürler.
Ek olarak ısındığında acayip bir fan sesi geliyor patlayacak gibi oluyor resmen .

Boştayken :

Oyundayken :
bundan biraz daha fazla ama masaüstüne geldiğim için azalmış

Dosya Ekleri

• pc.png
    29,2 KB · Görüntüleme: 151
  • pcc.png
    30 KB · Görüntüleme: 113
Çözüm
AMD işlemciler genel olarak çok ısınır zaten. PSU'dan kaynaklandığını düşünmüyorum. Kasanın önünde içeri hava üfleyen ve arkasında da havayı dışarı atan fan var mı? Kasanın tozunu falan al. Öndeki fanın hava çektiği yerler tozlandıysa hava üfleyemiyor olabilir içeri. İşlemcinin de termal macununu yenile. Fark olacaktır.
Isınma sorunu işlemcide gözüküyor, kasanın tozunu alıp işlemci soğutucusunun termal macununu yenileyebilir veya direk akasa venom atto veya pico gibi bir soğutucu alabilirsiniz.
Ekran kartından şüpheleniyorsanız MSI Afterburner gibi bir programla fanını fulleyin ve oyuna öyle girin.
Ayrıca ben PSU'dan kaynaklandığını düşünmüyorum, fotoğrafını ve tam ismini yazarsanız daha iyi yardımcı olabilirim.

PSU : Frisby FOEM 500W Power Supply (FPS-G50F12B)

bahsettiğiniz soğutucuyu alırsam sorun büyük ölçüde çözülürmü cevabınız için teşekkür ederim.

AMD işlemciler genel olarak çok ısınır zaten. PSU'dan kaynaklandığını düşünmüyorum. Kasanın önünde içeri hava üfleyen ve arkasında da havayı dışarı atan fan var mı? Kasanın tozunu falan al. Öndeki fanın hava çektiği yerler tozlandıysa hava üfleyemiyor olabilir içeri. İşlemcinin de termal macununu yenile. Fark olacaktır.

Çözüm
Arkada ve önde fan var kasanın tozunuda aldım ancak termal macuna bakmadım genel olarak sadece oyunlarda sıkıntı çıkıyor ve fan çok fazla ses çıkarıyor sonra pc kitleniyor veya kırmızı ekran geliyor.

Termal macun yenile derim. Ve imkanın varsa Akasa Venom Atto al güzel soğutucudur.

Yardımlarınız için teşekkür ederim arkadaşlar. Isınma problemim çözüldü. Macun yeniledim. Bir de sıcaklıkların düşmesinden olsa gerek. Herkese teşekkür ederim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…