FX 6300 işlemci fan uyumluluğu

Herkese merhaba, önceki konuda bir arkadaş bir fan önerdi (Aerocool fan). Bu fanın anakartımla uyumlu olup olmadığını soracaktım. (şu anki kullandığım fandan çıkan bir kablo cpu_fan diye anakart üzerindeki 4 pinli bir sokete takılıyor.)

Anakart: GA-78LMT-S2.
İşlemci: FX6300.

Not: Alma nedenim işlemcim boşta iken 70-80 derece olması. Kaliteli termal macun sürdüm yine olmadı (fanlar dönüyor). Şu anda kullandığım eski işlemciden (x2 275) kalma stok AMD fan. Bunu alınca sıcaklık en azından 50'ye düşer mi?

Son düzenleyen: Moderatör:
Herkese merhaba, önceki konuda bir arkadaş bir fan önerdi (Aerocool fan). Bu fanın anakartımla uyumlu olup olmadığını soracaktım. (şu anki kullandığım fandan çıkan bir kablo cpu_fan diye anakart üzerindeki 4 pinli bir sokete takılıyor.)

Anakart: GA-78LMT-S2.
İşlemci: FX6300.

Not: Alma nedenim işlemcim boşta iken 70-80 derece olması. Kaliteli termal macun sürdüm yine olmadı (fanlar dönüyor). Şu anda kullandığım eski işlemciden (x2 275) kalma stok AMD fan. Bunu alınca sıcaklık en azından 50'ye düşer mi?

Seçtiğin fan RAM soketlerinden birini kapatabilir.
Anakartın dar yapuya sahip.

Bunun yerine hem performans hem de soketi kapatmaması için linkteki gibi bir ürüne bakın.

Evet uyumlu. Eğer uçak pervanesi gibi dönen soğutucuyla değiştirecekseniz ses azalır fakat soğutmanın iyileşeceğini sanmam çünkü bu soğutucu biraz zayıf kalabilir.
Bu soğutucu zayıf kalıyorsa yine aynı fiyatlar civarında bir fan önerebilir misiniz?
Seçtiğin fan RAM soketlerinden birini kapatabilir.
Anakartın dar yapuya sahip.

Bunun yerine hem performans hem de soketi kapatmaması için linkteki gibi bir ürüne bakın.

Maalesef o bütçeye çıkamıyorum.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı