FX 6300 işlemcinin 2 adet pini kırıldı

Ali.Çimen

Kilopat
Yer
Giresun
Daha fazla  
Meslek
Öğrenci
Arkadaşlar merhaba. Bilgisayarımı bir arkadaşıma vereceğim için temizlik ve macun yenileme yapmak için kasayı açtım. Her zamanki gibi yine işlemci sağutucuya yapışmış olabileceğinden soğutucuyu sağ-sol oynatarak çıkarmaya çalışsam da işlemciyle birlikte geldi. Soğucum da kule tipi ve arka ayağı kasanın üstüne çok yakın olduğu için hem önden tutup hem arkadan ayağı kurtarmak kolau olmadı ve sonucunda işlemci pinlerinden bazıları yumuldu. Normalde PC ile ilk tanıştığından beri(o zamanlar AMD X2 işlemcim vardı) bu sorunu yaşıyorum o yünden dert etmedim. Ancak bu pinler gerçekten çok hassasmış 2. oynamaya hemen kırıldı. Üçgen yani işlemciyi takma yönü tarafındaki (eğer yanılmıyorsam) en baştaki 2 pin kırıldı. Sadece denemek amaçlı taktım görüntü veriyor ancak bunun bana ne gibi olumsuz sonuçları olur arkadaşlar? Performansta ciddi kayıplar, mavi ekranlar, anlamsız resetler yaşar mıyım?

2'pinden pek birşey olacağını sanmıyorum, çalışıyorsa uzun vadede kullanımda anlaşılır her hangi bir arıza olmadığı kullanın bir sıkıntı yoksa sorun yok demektir, o şekilde kullanan çok insan var.

İşlemciyi işkence testi gibi bencmark yap, işlemciyi zorla o zaman anlaşılır bir sıkıntı olup olmadığı.

Islemci sokete oturduktan sonra klips ile kilitlenmiyor mu bu nasıl çıkar nasıl oynar nasıl kırılır anlamış değilim. Geçmiş olsun arkadaşların dediği gibi stres testine sokun belli olacak ne tepki vereceği

Bir üstteki yorumumda dediğim gibi AMD işlemcilerin soket kilidi pinleri kilitliyor güya yani İntel gibi işlemcinin üzerine set çekmiyor, bu yüzden de soğutucuyls beraber geliyor.
Arkadaşlar prime95 ile 20 dakidadır test ediyorum herhangi bir sıkıntı yok henüz, ve ayrıca sıcaklık da şaşırtıcı derece düşük 33 dereceyi geçmiyor. Gerçi kasanın yan kapağı da açık ama normalde 45-50 derece civarına gelip öyle duruyordu. Zaten pinlerin tamirini de yapan varmış bi de benimki en dışta olduğu için avantajlıyım aslında. Ama şükürler olsun ki gerek kalmadı sanırsam.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…