Önümüz Zen mimarisi hocam. Bende 1 yıl önce sistem dizmeye başladım ve geçen ay tamamladım. Eskiden kullandığım Pentium 4 3.0 ghz ve Asus eah 5570hd ddr2 bir sisteme sahiptim. 12 Ay önce dizdiğim sistem (Sistem 12 ay içinde tamamlandı,yani hemen hepsini almadım önce anakart sonra işlemci vs. vs.)
İşlemci:Amd Fx8300 4.32Ghz (O.c ile) [450TL]
İşlemci Soğutucu:Cooler Master Hyper t4 ün bi üstü sanırsam tek farkı yan fanı lastikle tutturulmuş [140 TL]
Anakart:Asus M5A97 R2.0 Anakart [400 tl]
Ekran Kartı:Sapphire R9 380X 4GB Nitro Gaming Dual O.c Ekran Kartı [950 tl]
Ram:GSKILL 8x2 16GB DDR3 1600MHZ Ram [] [390 tl]
Depolama Birimleri:240GB Kingston SSD + 500GB Harddisk [Sadece SSD 380 TL]
Monitor 1:Samsung 24'' 72HZ FreeSync Curved Monitor 1920x1080p [850TL]
Monitor 2
ro2000 21.5'' 60HZ Monitor 1920x1080p [290TL]
Klavye:Everest Rampage KB-R04 [130TL]
Mouse: Everest Rampage SMX-R4 4800 DPI [70 TL]
İlk Aldığım Kasa: XIGMATEK ARES 1701 600W USB 3.0 MidT ATX [İçinde 600W Power Vardı] - [300 TL]
CS GO da falan ısınma probleminden bilgisayar kapanıyordu yan kapağı açmazsam. Kasadaki havalandırma gerçekten leş gibi o yüzden xigmatek ares 1701 almayı düşünen lütfen düşünmesin biz yandık siz yanmayın
Yeni Aldığım Kasa: Everest Rampage 77 Usb 3.0 [130 TL] [İçine xigmatekin 600w poweri koydum]
2 ADET 120MM Cooler Master Jetflo Fan [30x2 = 60 TL] - [Kasa bir ön bir arka 2 adet akıllı fanla geldi. Jetflo larda o gün indirimdeydi normal fiyatı 50-60 tl 30 tl idi direk aldım 2 adet. Akıllı fan değiller sanırsam onları elle kontrol ediyorum. Sonuç olarak kasanın 1 arkasında egzos fanı, bir üstünde egzos fanı, iki önünde de çekiş fanı var. Bu sayede havalandırmayı sorunsuz yapıyorum.]
Sonuç olarak tüm sistem bana yaklaşık = 4.540 TL Ye Geldi. Sistem bana göre orta segment bir sistem. Ben sadece kasa olarak dizseydim bu fiyata daha iyisini dizerdim hatta çok daha iyisini ama işin içinde monitor + klavye mouse ve ekstralar olunca bu meblağ çıktı. Ve birçok parçayı alırken dolar bu kadar yüksek değildi. Performans olarak 8300 tahmini olarak ekran kartımı besleyemiyor, gta 5 yada rise of tomb raider full ultrada kasmadan oynuyorum diyemem anlık kasılmalar oluyor tabiki. Sana tavsiye vermek istiyorum, ben bu sistemi dizerken zaten ömürlük değil beni kurtarması için dizdim, ben programcıyım sistem bana yetiyordu. Ama işim oyunlar üzerine programlama olunca ve ram mhz leri benim için çok önemli olduğundan (scanning yüzünden) GÜNÜMÜZ TEKNOLOJİSİ DDR4+ ramlere sahip anakart lazım.
Bence paranı biriktir, eğer paranı biriktirmeyip parça parça zamanla alırım diyorsan işte böyle bir para çıkıyor. 4.540 tl. Şimdi bazı üyeler diyodur ben o paraya işte şurdan kısardım çok daha güçlü bir sistem dizerdim bu çocuk aptal diye. Ama işte öyle olmuyor, insan kestiremiyor.
AMD RYZEN işlemcileri ve anakartlarını beklemeni öneririm. Testler seni tatmin ederse, paranı sabırla biriktirip o sisteme geçersin. FX Serisi artık "ÖLDÜ" Yok dx12 de daha performans alırsın yok vulkandan daha çok performans alırsın onlar hikaye. Evet eski sisteme göre daha çok performans alırsın ama aldığın performans 2010 un performansı olur. Zamanla seni gene tatmin etmemeye başlar. Ondan paranı biriktir, anakartla işlemciyi ryzen yap o ekran kartıyla bir kaç ay idare eder güncellersin.