FX 6300 - R9 270X vs FX 8350 - RX 470

Önümüz Zen mimarisi hocam. Bende 1 yıl önce sistem dizmeye başladım ve geçen ay tamamladım. Eskiden kullandığım Pentium 4 3.0 ghz ve Asus eah 5570hd ddr2 bir sisteme sahiptim. 12 Ay önce dizdiğim sistem (Sistem 12 ay içinde tamamlandı,yani hemen hepsini almadım önce anakart sonra işlemci vs. vs.)

İşlemci:Amd Fx8300 4.32Ghz (O.c ile) [450TL]
İşlemci Soğutucu:Cooler Master Hyper t4 ün bi üstü sanırsam tek farkı yan fanı lastikle tutturulmuş [140 TL]
Anakart:Asus M5A97 R2.0 Anakart [400 tl]
Ekran Kartı:Sapphire R9 380X 4GB Nitro Gaming Dual O.c Ekran Kartı [950 tl]
Ram:GSKILL 8x2 16GB DDR3 1600MHZ Ram [] [390 tl]
Depolama Birimleri:240GB Kingston SSD + 500GB Harddisk [Sadece SSD 380 TL]
Monitor 1:Samsung 24'' 72HZ FreeSync Curved Monitor 1920x1080p [850TL]
Monitor 2ro2000 21.5'' 60HZ Monitor 1920x1080p [290TL]
Klavye:Everest Rampage KB-R04 [130TL]
Mouse: Everest Rampage SMX-R4 4800 DPI [70 TL]

İlk Aldığım Kasa: XIGMATEK ARES 1701 600W USB 3.0 MidT ATX [İçinde 600W Power Vardı] - [300 TL]
CS GO da falan ısınma probleminden bilgisayar kapanıyordu yan kapağı açmazsam. Kasadaki havalandırma gerçekten leş gibi o yüzden xigmatek ares 1701 almayı düşünen lütfen düşünmesin biz yandık siz yanmayın
Yeni Aldığım Kasa: Everest Rampage 77 Usb 3.0 [130 TL] [İçine xigmatekin 600w poweri koydum]
2 ADET 120MM Cooler Master Jetflo Fan [30x2 = 60 TL] - [Kasa bir ön bir arka 2 adet akıllı fanla geldi. Jetflo larda o gün indirimdeydi normal fiyatı 50-60 tl 30 tl idi direk aldım 2 adet. Akıllı fan değiller sanırsam onları elle kontrol ediyorum. Sonuç olarak kasanın 1 arkasında egzos fanı, bir üstünde egzos fanı, iki önünde de çekiş fanı var. Bu sayede havalandırmayı sorunsuz yapıyorum.]

Sonuç olarak tüm sistem bana yaklaşık = 4.540 TL Ye Geldi. Sistem bana göre orta segment bir sistem. Ben sadece kasa olarak dizseydim bu fiyata daha iyisini dizerdim hatta çok daha iyisini ama işin içinde monitor + klavye mouse ve ekstralar olunca bu meblağ çıktı. Ve birçok parçayı alırken dolar bu kadar yüksek değildi. Performans olarak 8300 tahmini olarak ekran kartımı besleyemiyor, gta 5 yada rise of tomb raider full ultrada kasmadan oynuyorum diyemem anlık kasılmalar oluyor tabiki. Sana tavsiye vermek istiyorum, ben bu sistemi dizerken zaten ömürlük değil beni kurtarması için dizdim, ben programcıyım sistem bana yetiyordu. Ama işim oyunlar üzerine programlama olunca ve ram mhz leri benim için çok önemli olduğundan (scanning yüzünden) GÜNÜMÜZ TEKNOLOJİSİ DDR4+ ramlere sahip anakart lazım.

Bence paranı biriktir, eğer paranı biriktirmeyip parça parça zamanla alırım diyorsan işte böyle bir para çıkıyor. 4.540 tl. Şimdi bazı üyeler diyodur ben o paraya işte şurdan kısardım çok daha güçlü bir sistem dizerdim bu çocuk aptal diye. Ama işte öyle olmuyor, insan kestiremiyor.

AMD RYZEN işlemcileri ve anakartlarını beklemeni öneririm. Testler seni tatmin ederse, paranı sabırla biriktirip o sisteme geçersin. FX Serisi artık "ÖLDÜ" Yok dx12 de daha performans alırsın yok vulkandan daha çok performans alırsın onlar hikaye. Evet eski sisteme göre daha çok performans alırsın ama aldığın performans 2010 un performansı olur. Zamanla seni gene tatmin etmemeye başlar. Ondan paranı biriktir, anakartla işlemciyi ryzen yap o ekran kartıyla bir kaç ay idare eder güncellersin.

Fx serisinin öldüğü falan yok AMD yi karalamaktan vazgeçin artık. Bende Fx8350 kullanıyorum neden işlemciden kaynaklanan anlık takılmalar yaşamıyorum. Sizin gibi tipleri çok görüyoruz bu forumda da başka forumlarda da. Ayrıca Editörlerin de söylediğine göre Ryzen işlemciler çıktıktan uzun bir süre sonra Fx işlemciler piyasada olmaya devam edecek tabi ucuz da olmayacak Türkiye şartlarında 1000 TL den aşşağıya Ryzen işlemci beklememek gerek bence bir de DDR4 tabanlı anakart ve ram sistemi başlı başına değiştirmek gerek e haliyle bu da masraf.

Son düzenleme:
Ben amd karalamıyorum kardeşim, şahsen 10 sene intel kullandım, ama amd seviyorum. Çünkü amd nin verdiği belli aldığı belli ve istesem sistemi şuanda intelin en üst düzel işlemcisi olacak şekilde değiştirebilirim. Ama ben ryzeni bekliyorum bence arkadaşta beklemeli. Sonuçta aynı yada daha fazla bir performansı verebilecekken, neden daha pahalı bir işlemci almak gerek. Mevzu aynı toplama değilde, marka bilgisayar almak gibi. İçindeki bileşenler 500tl ama marka bunu satıyor 2.000 tl ye. 1.500 TL marka parası vermek sence aptallık değil mi ? Ayriyetten fx serisi ölüyor canım arkadaşım. FX teki mimari fikri güzeldi ama bunu destekleyecek yazılım olmadıktan sonra ne işe yarar. DX12 de fx performans patlaması yaptıda biz mi görmedik ? Hala bir çok oyun tek çekirdekten güç alıyor. Şunu kabul etmekte fayda var, intelin her türlü işlemcisinin tek çekirdek performansı amd nin tek çekirdek performansını tokatlar. [FX serisinden bahsediyorum]
[Bu arada 2017 deyiz 32nm işlemci kullanırsak madara oluruz. Tek çözüm ryzen, fx leri çöpe atın , kimse yoğurdum ekşi demez aynı arkadaş gibi, ama ben diyorum. FX e oo süper, öldüğü falan yok bu beni 10 yıl daha idare eden diyen tipler fakir tiplerden başkası değildir. O yüzden paranız varsa şuan bu arkadaşın yönettiği gibi algı operasyonlarından uzak durun...]

Son düzenleme:
Bugün ben Fx8350 (hız aşırtmasız) Rx470 ile Battlefield 1 de 64 kişilik conquest modunda katiyen anlık takılmalar yaşamadan 1080p ultra+ da 60 FPS ve üstü alıyor isem benim için sorun yok demektir zira Battlefield 1 gibi grafiksel anlamda çağ atlamış hem işlemciye hem de GPU ya yüklenen bir oyunda böylesine bir performans elde etmek diğer oyunlarda bu sistem ile sıkıntı yaşamayacağımı açıkca gösteriyor.
Bunun dışında Ryzen tabi ki de beklenmeli ama bilhassa baştan sistem toplayanlar için.
Ayrıca Dx12 henüz yeni bir api ve oyun geliştiricileri aslında daha yeni yeni bu api den yararlanıyorlar. Daha bir çok firmanın oyununda henüz Dx12 kullanılmıyor bile.
Özellikle Fx83xx modelleri günümüz oyunları için gayet yeterli işlemciler ve Dx12 ile çekirdekler daha verimli kullanılacağı için daha yüksek bir performans illa ki ortaya koyacaktırlar.

Zaten bütçenin kısıtlı olduğunu ve 2. el alacağımı söylemiştim. İlginiz ve yorumlarınız için teşekkürler.

Yeni konu açmamak için buraya yazıyorum. Ekran kartını RX 480'e çıkarmaya karar verdim. Bu şekilde herhangi bir darboğaz söz konusu olur mu?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…