FX 6300 Sistem için Görüş, Öneri ve Soru

k3nk

Hectopat
Katılım
27 Aralık 2013
Mesajlar
3
Öncelikle herkese merhaba,

3.000 TL bütçeyle yeni bir sistem toplamayı düşünüyorum. Araştırmalarım sonucu ve tabiki technopat sistem önerileri doğrultusunda şöyle bir sisteme karar verdim ki epey popüler zaten ve bütçem dahilinde;

AMD
FX X6 6300 Soket AM3+ 3,5GHz 14MB Cache 32nm İşlemci

ASUS
M5A97 LE R2.0 AMD 970/SB950 AM3+ DDR3 2133MHz(O.C.) SATA 3.0 USB 3.0 Anakart

GSKILL
8GB (2x4GB) RipjawsX DDR3 1600MHz CL9 1.5V Dual Kit Ram

SAPPHIRE
R9 270X TOXIC GDDR5 2GB 256Bit AMD Radeon DX11.2 Ekran Kartı

WD
3.5" 1TB Caviar Blue SATA 3.0 7200Rpm 64MB Cache Harddisk

ASUS
23" VS238H-P GENİŞ EKRAN LED MONİTÖR

CORSAIR
120GB LS Serisi SATA 3.0 SSD (560MB Okuma / 535MB Yazma)

ASUS
DRW-24F1ST 24X ± DOUBLE LAYER SATA DVD YAZICI

MICROSOFT
OEM Windows 8.1 Single Language 64 bit Türkçe

COOLER MASTER
HYPER 212 EVO LGA775/1155/1156/1366/2011 & AM2/AM2+AM3/AM3+/FM1 İŞLEMCİ SOĞUTUCU

Kasa konusundaysa birkaç tane seçenek var. Henüz mağazaya gidip tek tek inceleme fırsatı bulamadım ki karar vereyim ama 3 çeşide indirebildim.

COOLER MASTER
ELITE K280 500W MidT ATX SİYAH KASA

CORSAIR
CARBIDE SERİSİ™ 200R 550W MidT ATX SİYAH KASA

XIGMATEK
ASGARD 382 PURE BLACK EDITION 600W MidT ATX SİYAH KASA (Bunun için 80+ rivayetleri duyuyorum ama üreticinin sitesinde böyle birşeyden bahsedilmiyor. Biraz ilginç.)

*Sistem hakkındaki görüş/önerilerinizi ve kasa tavsiyenizi merakla bekliyorum. 3 kasa tercihi de bütçeyi aşmıyor dolayısıyla en iyisini hedefliyorum.
*Montaj konusunda Vatan Bilgisayar'a (Bostancı/İST.) güvenmediğim için montajı kendim yapmak istiyorum. Daha önce montaj yapmadım ama technopat.net ve internette çok fazla montaj videosu/rehberi var. O sebeple montajda fazla zorlanacağımı düşünmüyorum. (Ayrıca çok da zevkli olacağını düşünüyorum
*Soğutucunun açık sebebiyse OC. Daha önce OC da yapmadım ama yine bir sürü rehber/video internette mevcut. Biraz biraz o işlere girmek için 100TL'yi çok görmüyorum.
*Bulabildiğim tüm toplama rehberleri sadece montajı ve ilk çalıştırmayı kapsıyor. Ama BIOS ayarları ve OS kurulumundan hiç bahsedilmiyor. Birşeyler biliyorum ama emin olmadan girişmek istemiyorum. O sebeple montajdan sonra BIOS/OS kurulumları hakkında da bilgi almak istiyorum. Forumu biraz karıştırdım ama tam olarak istediğimi bulamadım.

Biraz uzun oldu kusura bakmayın ama aklımdakileri ne kadar açık yazarsam o kadar efektif cevaplar alacağımı düşündüğümdendir.

İlgilenenlere şimdiden teşekkürler.
Ceyhun
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Önerim;

* DVD yazıcı iptal: 61 TL
* İşlemci soğutucu iptal: 112 TL
* SSD iptal: 304 TL
+_________________________

TOPLAM: 477 TL ( ekran kartı için ek bütçe )

Seçtiğiniz ekran kartı : 639 TL
Alınabilecek ekran kartı: 639 TL + 477 TL = 1116 TL

Yani 3 parçayı değiştirip, özel soğutmalı bir R9 290 alınabilir.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Önerileriniz için çok teşekkürler hepsini değerlendireceğim. Peki bahsettiğim diğer konular hakkında ne düşünüyorsunuz?
 
Bence asla o kasayı alma çünkü ben ne zaman internete girsem veya online oyun oynasam rahatsız edecek kadar fazla PSU'dan cızırtı geliyor. Bir monitör ve SSD alınca zaten kasayı değiştirmeyi düşünüyorum. Zaten sen sadece Windows'tan vazgeçsen Full Tower kasa alırsın. Unutma ki bir oyun bilgisayarı topluyorsan kesinlikle geniş bir kasa ve mutlaka işlemci soğutucusu al çünkü o işlemci çok fazla ısınıyor stok fan hiçbir ie yaramıyor.
 
O kasa derken hangisini kastediyorsun anlamadım? Ayrıca önceki arkadaş da bahsetti Windowstan nasıl vazgeçebilirim, OS ne olacak ? Bilmediğimden soruyorum bir olayı mı var?
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…