FX 6300 sistem kapanma problemi

msavasman

Hectopat
Daha fazla  
Adsız.png

Sıcaklık değerleri bunlar.
Arkada Google Chrome ve Steam indirme yapıyor hepsini kapatsam bile derece 50'lerde.
Bazen nadiren Chrome'da gezinirken de kapanıyor.

Adsız2.png

AIDA64'le kararlılık testi yaptığımda sonuç bu 7 dakika oldu işlemci 82'ye çıkınca durdurdum sorunum tamamen ısınma olabilir mi?
  • PSU 600W 80 P Rampage
  • Ekran kartı GTX 1050 Ti Cerberus 4 GB
  • İşlemci FX6300 stock fan var üzerinde
Termal macunu mu yenilemem gerekir yoksa fan mı değiştirmeliyim? Termal macun süreli 5-6 ay oluyor PSU alırken değişmişti Haziran gibi.

Yardımlarınızı bekliyorum iyi Sosyal'ler.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bende FX 8300 var boşta 35 36 derecede yükte 65 66 derece stok fan değil bendeki fakat 50 yinede çok fazla yüktede 82 fazla 7dk da daha artar o sıcaklık ve sistem kapanır büyük ihtimal termal macun değişimi yapın eski kalıntı macunu güzelce temizleyip sorun çözülecek büyük ihtimal. Bazı kendini bilmişler PSU markasını Rampage diye direk sorun PSUda diyerek size yanlış bilgi verebilirler buna dikkat edin 🙂

Sabah gittim "Xigmatek Powerful" marka 35 liraya vatandan termal macun aldım.Üstündeki baya kuru kuru olmuş.Önce ıslak mendil sonra kuru peçete ile temizledim sürdüm üzerine,çok iyi süremesemde kapattım sonuç olarak boşta 36-40 derece arasına düştü, oyuna girdiğimde 64 derecelerde normale döndü ısılar sanki.Kapanıp kapanmayacağına bakacağım biraz oyunu oynadıktan sonra ama sanıyorum ki kapanmaz bu arada PSU'dan olacağını zannetmiyorum PSU'yu daha 5-6 ay önce aldım yeni

Herşey için teşekkürler :)

Bu arada işlemci 3 değil 6 çekirdek

Sabah gittim "Xigmatek Powerful" marka 35 liraya vatandan termal macun aldım.Üstündeki baya kuru kuru olmuş.Önce ıslak mendil sonra kuru peçete ile temizledim sürdüm üzerine,çok iyi süremesemde kapattım sonuç olarak boşta 36-40 derece arasına düştü, oyuna girdiğimde 64 derecelerde normale döndü ısılar sanki.Kapanıp kapanmayacağına bakacağım biraz oyunu oynadıktan sonra ama sanıyorum ki kapanmaz bu arada PSU'dan olacağını zannetmiyorum PSU'yu daha 5-6 ay önce aldım yeni

Herşey için teşekkürler :)

Bu arada işlemci 3 değil 6 çekirdek
6 gerçek çekirdek değil 6 sanal çekirdekli o işlemciyi 5 sene kullandım 3 core 6 theread aygıt yöneticisini açarsan ordada görürsün zaten.

images (1).png

PSU'dan dememin sebebi kendisinin kalitesiz bir model olması. Gelişmeleri bekliyorum.
Kalitesiz olması düzgün bir şekilde çalıştırmayacağı anlamına gelmiyor sorunun PSU olmadığından emin olmadan direk sorun PSU demeniz çok yanlış 35 TL masrafla sorunu çözüldü işte siz 300 400 TLlik asılsız bir masraf açtınız belki yeni bir güç kaynağı alacak bütçesi yok şu forumda sizin gibi insanlar olmasa daha çok vakit geçireceğim ama insanları böyle yanlış yönlendirmeniz forumun kalitesini düşürüyor kötü markalı bir güç kaynağının bile 2 3 sene sorunsuz götürebileceğine aklınız ermiyor nedense markalı ürünlerde hiç sorun çıkmıyor sanki.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı