FX-6300 sistemde mavi ekran hatası

İşletim sistemi
Windows 10

Emir13

Hectopat
RAM
Hyperx genesis Dual 4+4gb DDR3 1600Mhz
SSD veya HDD modeli
KINGSTON SA400S3120GB & Seagate Baraccuda 500GB
Ekran kartı
Asus Phoneix GT 1030
Anakart
Gigabyte GA780T-D3L
İşlemci
FX-6300
Merhaba şu sıralar mavi ekran hatası alıyorum canımı sıkmaya başladı bu konu. Bir önceki açtığım konuyada bakarsanız çok iyi olur şimdiden teşekkür ederim.

Minidump: Minidump Dosyaları

1657990319426.png

Ek olarak sürekli karşıma çıkmaya başladı bu sorun. Bazen MSConfig ile düzeltiyorum bazen kendi çözülüyor.

Son düzenleme:
Disk ile alakalı gözüküyor.

HD Tune Pro ile tüm disklere Quick Scan kapalı olacak şekilde Error Scan gerçekleştirin. Sonuçlara ek olarak Health sekmelerinin görüntülerini paylaşın.

Eğer Health sekmesinde veri gözükmüyorsa HD Sentinel ile Genel Bakış ve S.M.A.R.T sekmelerini paylaşın.

Vanguard yazılımını kaldırın.

BIOS'unuzu F3 sürümüne yükseltin.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Sanal belleği kapatın.

Disk ile alakalı gözüküyor.

HD Tune Pro ile tüm disklere quick scan kapalı olacak şekilde error scan gerçekleştirin. Sonuçlara ek olarak health sekmelerinin görüntülerini paylaşın.

Eğer health sekmesinde veri gözükmüyorsa HD Sentinel ile genel bakış ve S.M.A.R.T sekmelerini paylaşın.

Vanguard yazılımını kaldırın.

BIOS'unuzu F3 sürümüne yükseltin.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.

Sanal belleği kapatın.

Merhaba öncelikle teşekkür ederim. HD Tune ile HDD ve SSD'ye error scan taraması yapmıştım bugün. Quick scan kapalı şekilde yaptım. SSD de HDD de Full yeşil çıkmıştı. HD sentinelde ise HDD sağlığı 100. SSD sağlığı %88 idi. Şu an gece PC açamayacağımdan bu şekilde belirtmek istedim. RAM sanallaştırma açık mıymış hiç bilmiyorum. Daha önce emülatör icin CPU sanallaştırması açmıştım onunla alakası var mi bilmiyorum. Ek olarak bir önceki açtığım konuya bakar mısınız bu hatalar yüzünden mi oluyor yardim ederseniz çok sevinirim.

Merhaba öncelikle teşekkür ederim. HD Tune ile HDD ve SSD'ye error scan taraması yapmıştım bugün. Quick scan kapalı şekilde yaptım. SSD de HDD de Full yeşil çıkmıştı. HD sentinelde ise HDD sağlığı 100. SSD sağlığı %88 idi.
Müsait bir zamanınızda Health sekmelerini de paylaşırsanız sevinirim.
Ek olarak bir önceki açtığım konuya bakar mısınız bu hatalar yüzünden mi oluyor yardim ederseniz çok sevinirim.
Önceki konularınıza göz gezdirdim. Yeni RAM'lerinizi satın almadan önce Mavi Ekran sorunu yaşıyor muydunuz?

Ek olarak aşağıdaki rehberleri uygulamanızı isteyeceğim:

Önceki konularınıza göz gezdirdim. Yeni RAM'lerinizi satın almadan önce Mavi Ekran sorunu yaşıyor muydunuz?

Yeni ramlerden önce nadirdi sanki pek hatirlayamiyorum. Müsait olduğum an dediklerinizide yapacağım.

Hocam kusura bakmayın şu an pc ye anca geçebildim buyurun ss ler
1658566916967.png

1658567059985.png

1658567075490.png

1658567092210.png

1658567103940.png

@377154 bir önceki açtığım konudaki takılma vs bu mavi ekran hatalarından dolayı mı oluyor. Çözmemiz gerek sorunu. RAM'lerde sıkıntı olduğunu düşünüyordum Memtest bir sorun olmadığını söyledi. Ek olarak SSD de sağlık %88 gösteriyor bir sorun yaşatır mı bu durum?

Son düzenleme:
Yeni ramlerden önce nadirdi sanki pek hatirlayamiyorum. Müsait olduğum an dediklerinizide yapacağım.

Hocam kusura bakmayın şu an pc ye anca geçebildim buyurun ss ler
Eki Görüntüle 1460789

Eki Görüntüle 1460794
Eki Görüntüle 1460797
Eki Görüntüle 1460798
Eki Görüntüle 1460799

@377154 bir önceki açtığım konudaki takılma vs bu mavi ekran hatalarından dolayı mı oluyor. Çözmemiz gerek sorunu. RAM'lerde sıkıntı olduğunu düşünüyordum Memtest bir sorun olmadığını söyledi. Ek olarak SSD de sağlık %88 gösteriyor bir sorun yaşatır mı bu durum?
Disk sonuçları temiz. Bellek testine geçelim. O da temiz çıkarsa sistem dosyalarında bozulma var mı ona bakacağız.

Kullandığınız Memtest64 yazılımı Belleklerin Stabilitesini ölçen bir araçtır. Arıza tespiti için Memtest86 kullanabilirsiniz.

Memtest86 testini başlatmadan önce Bellek üzerinde herhangi bir X.M.P veya Overclock ayarı varsa kapatmayı unutmayın.

Disk sonuçları temiz. Bellek testine geçelim. O da temiz çıkarsa sistem dosyalarında bozulma var mı ona bakacağız.

Kullandığınız Memtest64 yazılımı Belleklerin Stabilitesini ölçen bir araçtır. Arıza tespiti için Memtest86 kullanabilirsiniz.

Memtest86 testini başlatmadan önce Bellek üzerinde herhangi bir X.M.P veya Overclock ayarı varsa kapatmayı unutmayın.

Elimde boş bellek olmadığı için memtest86 yı yapamadım alternatif olarak memtest64 yaptım fakat çözüm değil sanırım.

@377154 Hocam az önce mavi ekran yedim yine DRIVER_IRQL_NOT_LESS_OR_EQUAL hatası verdi.

Minidump: 082422-6312-01.rar

Bu hata sanırım driver ile alakalı ama benim şu sıralar aldığım mavi ekranların kesinlikle RAM'den dolayı olduğunu düşünüyorum elime flash bellek geçti sonunda Memtest86 yazılımı ile kontrol edeceğim.

@Murat5038

Dediğim gibi farklı amaçla kullanılan yazılımlar oldukları için Memtest86 kullanmanız daha doğru olur.

Evet tam 1 ay sonra tekrar merhaba :) sonunda Memtest86 yazılımını çalıştırdım.
Sonuçlar:

1661356551713.png

Evet RAM'lerde sorun olmadığını söylüyor sanırım. Disklerde temiz demiştik. Hala mavi ekran ve resetlenmeden düzelmeyen kilitlenmeler mevcut.

Ha bu arada testi ilk çalıştırdığımda 42. saniyede bu şekilde oldu ben test bitti sandım. Meğer sanırım ya USB çıkmış ya da PC yine kilitlenmiş çünkü ne süre ilerliyordu ne de klavyedeki Caps Lock tuşuna basınca ışık yanmıyordu ( genelde PC kilitlenince yani donunca bu şekilde oluyor çünkü ) ESC'ye bastım çıkmadı vs bende PC'yi yeniden başlattım tekrar teste soktum.

1661356835104.png

Not: Sistem UEFI desteklemediği için bu sürümü kullandım. Technopat rehberde öyle yazıyordu.

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı