Fx 6300 sisteme tek parça bellek mi yoksa dual channel mı almalıyım?

irfansade

Hectopat
Daha fazla  
Amd bir sistem topladım. Amd fx 6300 islemcim yani guzel bir sistem olacak yanliz ben ram konusnda takildim arkadaslar. Öncelikle şu an bütcem 230 TL falan ram'e ayirdiğim. Ben 8 gb 1 adet 1600 mhz sogutuculu ramlere bakiyorum ilerde 1 tane daha takarim hatta 4'e cikarir 32 gb yaparim diyorum arkadaslar 4 gb kit al diyorlar. Yani nasil sıkıntı yasarim 8 gb tek alirsam aynisindan bir tane daha alsam uyuşmaz mi? Yani ayni urunden 2 tane alsam uyuşmaz mı onu anlamadim. 4x2 mi yoksa 8 gb direk mi arasinda 60-70 TL oynuyor azda değil yani.

Son düzenleyen: Moderatör:
Eğer ileride 8GB daha ekleyip 8+8=16GB yapacaksan şuan 8GB alabilirsin.
Ancak ileride bir ekleme yapmayacaksan 4+4=8 yani çift kanal mimarisinde çalıştırman çok daha yararına olur.

Ancak sen gözünü 32GB belleğe dikmişsen, 4GB'lık bellekler ile boş yere slotları meşgul etme derim.

Son olarak 32GB belleği kullanacak işler yapıp yapmadığın konusunda kendini bir sorgula derşm. Amacın oyun falan oynamaksa 8GB gayet yeterli.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…