FX 6300 stok fanla Overclock

levent diken

Hectopat
Daha fazla  
Abilerim, ablalarım hepinize selamlar. FX 6300 işlemcisi olan sistemime ekran kartım bozulduğu için GTX1080 takviyesi yaptım. Evet darboğaz yapacağından emindim fakat sistem idare etsin ve ileride diğer bileşenlerimi de upgradelerim diye düşündüm ve sonuç olarak GTX 1080'e geçtim. Şimdi asıl konudan bahsedeyim: FX 6300'ü overclocklamam gerektiğini düşünüyorum ki ekran kartını desteklesin. Sizden eğer mümkünse overclock tavsiyesinde bulunmanızı istiyorum. Şu anda anakartımın otomatik overclock özelliğini kullanıyorum, darboğazı bayağı azalttı fakat işlemcimi stock fanla mümkün olduğunca overcloklamak istiyorum ki işlemciye çok fazla yük bindirmesin dediğim gibi önerilerinizi bekliyorum. Ayrıca sistemim:

-İşlemci : AMD Fx6300

-Ekran Kartı: GTX1080 (Asus ROG)

-Anakart: MSI 970A-G43

-8x4=32 GB DDR 3 1600 MHz RAM

-SSD Sandisk Ultra 3D ve WD Blue Hardisk mevcut

-2 adet fan, 1 adet egzoz fan ve PSU fanı var

Son düzenleyen: Moderatör:
AMD FX stok fanı Overclock yapmayınca bile yeterli değil ki. Yeni bir soğutucu almalısınız. Ben bir miktar voltajla 4.3 GHz'e stabil bir şekilde çıkarabilmiştim aynı anakartla. Ancak soğutucum Hyper 212 Evo'ydu. Stok fan kesinlikle yetersiz kalacaktır. Overclock yapacaksanız soğutucuyu değiştirip yapın.

Diğer bir konu ise ne kadar OC yapsanız da FX 6300 ile GTX 1080 arasında dağlar kadar fark var. Darboğaz bir miktar azalsa da kaçarı yok. Sistem değişmeli.

AMD FX stok fanı Overclock yapmayınca bile yeterli değil ki. Yeni bir soğutucu almalısınız. Ben bir miktar voltajla 4.3 GHz'e stabil bir şekilde çıkarabilmiştim aynı anakartla. Ancak soğutucum Hyper 212 Evo'ydu. Stok fan kesinlikle yetersiz kalacaktır. Overclock yapacaksanız soğutucuyu değiştirip yapın.

Diğer bir konu ise ne kadar OC yapsanız da FX 6300 ile GTX 1080 arasında dağlar kadar fark var. Darboğaz bir miktar azalsa da kaçarı yok. Sistem değişmeli.
Isi degerleri atabilir misiniz bir de kasa hangi marka?

Son düzenleyen: Moderatör:
Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı