FX-6300 ve 750 Ti sisteme yükseltme

Leomefisto

Megapat
Daha fazla  
Herkese merhaba. Öncelikle şuan ki sistemimin özelliklerini yazayım:
  • Gigabyte 970-Gaming
  • MSİ GTX 750Tİ
  • AMD FX6300
  • 8GB RAM
Bu ay içinde şu monitörü almayı planlıyorum: Samsung S24F350FHMXUF 23.5" 4ms (Analog+HDMI) Full HD Fiyatı

Asıl konu şu. Temmuz ayının ortalarında (20-25) sistemimi yükseltmek istiyorum. Şu anki parçalar 1 senelik ve 1 sene garantisi var hâlâ Vatan'dan. Eski sistemimdeki FX-6300 ve GTX750 Ti'yi satmayı planlıyorum. Bunları satıp şu anki tüm oyunları en kötü ihtimal Mediumda +60 FPS ile oynatabilecek bir sisteme kaç TL vermem gerekiyor? Önce siz TL performans önerisi yaparsanız ona göre bir bütçe de daha sonra belirleyebilirim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Eğer Anakartını Ve Ramini Satmıyıcaksan İşlemci Olarak FX8350 Ekran Kartı Olarakta 1050Ti-Rx470 Sınır Diye Biliyorum O İşlemci İçin Ancak Bütçe Belirtirseniz Ve Elinizdeki Parçaları Satarsanız Çok Daha Performanslı DDR4 Sistem Dizilir.

Eğer Anakartını Ve Ramini Satmıyıcaksan İşlemci Olarak FX8350 Ekran Kartı Olarakta 1050Ti-Rx470 Sınır Diye Biliyorum O İşlemci İçin Ancak Bütçe Belirtirseniz Ve Elinizdeki Parçaları Satarsanız Çok Daha Performanslı DDR4 Sistem Dizilir.
Hocam 1050 Ti ne yapayım ben 1060 düşünüyorum temmuz ayında yaklasık Vatandan 9 ay garantisi olur, kaç TL masraf ile nasıl bir sistem dizerim?

Son düzenleyen: Moderatör:
@BilgisayarKurdu Hocam Bi Yardımcı Olabilirmisiniz Arkadaşa

Fx6300 GTX 1060 İle Darboğaz Yapar Diye Düşünüyorum Ben Ondan 1050Ti Önerdim Ve Çok Masraf Yapmamanız İçin Fx8350 Önerdim Ama Tüm Parçaları Elden Çıkarabilirseniz Ve Bütçenizi Yazarsanız İyi Olur

Parçaların hepsini satıp Ryzen bir sistem toplamanızı öneririm. R5 1400 + RX 580 ikilisi uzun süre işinizi görür. 580 yetmediği zaman 1070 ayarında bir kart alırsınız.

Arkadaşlar bu konuda uzman biri yardım edebilir mi?
Benim amacım sadece birini değiştirmek değil hem ekran kartını hem işlemciyi yükseltmek.
Ekran kartı olarak GTX1060 düsünüyorum. İşlemcide kararsız kaldım

Arkadaşlar bu konuda uzman biri yardım edebilir mi?
Benim amacım sadece birini değiştirmek değil hem ekran kartını hem işlemciyi yükseltmek.
Ekran kartı olarak GTX1060 düsünüyorum. İşlemcide kararsız kaldım

Benim görüşüm, tüm parçalarınızı satıp üstüne çokta fazla olmayan bir miktarda para koyup bir Ryzen sistem toplamanız yönündedir.

GTX1060'ın 3 ve 6 GB'lik 2 adet seçeneği bulunuyor,3 GB VRAM ileriyi pek görememekte bu yüzden 6 GB'lik olanı tercih etmelisiniz.Veya stoğa gelirse RX580 tercih edebilirsiniz.Fakat fiyatı 1060'a göre biraz uçuk kalıyor ve bulunması zor.

Öte yandan Ryzen bir işlemci alacaksanız toptan anakartınızı ve belleklerinizi değiştirmeniz gerekmekte.Ryzen için 2400 Mhz'nin üstünde çalışan bellekler ve bir Asus B350M-A Prime anakartı işinizi görecektir.Ryzen işlemcisi için F/P ürünü olan 1500x gayet yeterli olacaktır.

Benim görüşüm, tüm parçalarınızı satıp üstüne çokta fazla olmayan bir miktarda para koyup bir Ryzen sistem toplamanız yönündedir.

GTX1060'ın 3 ve 6 GB'lik 2 adet seçeneği bulunuyor,3 GB VRAM ileriyi pek görememekte bu yüzden 6 GB'lik olanı tercih etmelisiniz.Veya stoğa gelirse RX580 tercih edebilirsiniz.Fakat fiyatı 1060'a göre biraz uçuk kalıyor ve bulunması zor.

Öte yandan Ryzen bir işlemci alacaksanız toptan anakartınızı ve belleklerinizi değiştirmeniz gerekmekte.Ryzen için 2400 Mhz'nin üstünde çalışan bellekler ve bir Asus B350M-A Prime anakartı işinizi görecektir.Ryzen işlemcisi için F/P ürünü olan 1500x gayet yeterli olacaktır.
hocam yaklaşık 9 ay garantisi olan yukarıdakı sistem (8gb ram ,1 tb hdd ve yukarıdaki parçalar) 1950 tl'ye sadece kasayı almıstım suan kaca satabılırım peki? vede 6gb almayı planlıyorum zaten

hocam yaklaşık 9 ay garantisi olan yukarıdakı sistem (8gb ram ,1 tb hdd ve yukarıdaki parçalar) 1950 tl'ye sadece kasayı almıstım suan kaca satabılırım peki? vede 6gb almayı planlıyorum zaten
1600 TL falan satabilirsiniz. Bir 1000-1500 TL biriktirip konu açarsanız tüm oyunları açabilecek render ve işlem yapılabilecek sistem toplayabilirsiniz.

Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı