Merhaba arkadaşalar. Benim mevcut anakartım aşşağıdaki resimdeki gibi. Bense AMD Fx 6300 almak istiyorum. Ama büyük ihtimalle bu anakarta olmaz. Asıl soruma geçiyorum. Bana bu anakart boyutlarında, AMD FX 6300'e uyacak bir anakart gerekiyor. Böyle bir anakart var mıdır? Varsa modeli nedir? Şimdiden teşekkürler.
Mevcut anakartın Mini-ITX formunda. Alacağın model ise biraz daha büyük olan Micro-ATX formunda. Ama burada anakarttan ziyade kasan önemli. Kasan Micro-ATX uyumlu ise M5A78L-M/USB3 takabilirsin. FX 6300 ile de uyumludur.
Mevcut anakartın Mini-ITX formunda. Alacağın model ise biraz daha büyük olan Micro-ATX formunda. Ama burada anakarttan ziyade kasan önemli. Kasan Micro-ATX uyumlu ise M5A78L-M/USB3 takabilirsin. FX 6300 ile de uyumludur.
Fx 8300 alırsan mavi ekran sorunsalına karşılaşmamak için anakart en az msi 970 gaming almalısınız.
Diğer anakartlar gücü stabil veremediği için sorunlar oluşuyor.
Kasamın Micro ATX 'le uyumlu olup olmadığını nasıl anlayabilirim? Daha önce bir konu açmıştım bu konu hakkında. Kasanın arkasında klavye portu en üstte ise atx dir denmişti. Benimkide öyle.