FX 6300 ve GTX 1050 Sistemde Oyunda Takılmalar

sercn

Hectopat
Daha fazla  
  • AMD FX 6300
  • MSI 970A G46
  • Corsair CL9 1600 MHz RAM
  • WD 1 TB 7200 RPM
  • Asus GTX 1050 expedetion
  • Windows 10 64 bit
  • Thermaltake 550W litepower
Uzun zamandır araştırıp bir türlü çözemediğim bir konuya buradan tekrar değinmek istiyorum. Öncelikle Asus Expedetion GTX 1050 kartımı 6 ay önce aldım ve o zamanlar Windows 8.1 kullanıyordum ve gayet güzel FPS alıyordum lakin Windows 10'a geçtikten bir süre sonra oyunda takılmalar ve ani FPS düşüşleri gördüm.
Ayrıca GPU kullanımı %20'lere bile düştü. Özellikle oyunda adamlar karşıma çıkınca aniden FPS 40 50'lere düşüp hızla 100 üzerine çıkıyor oyunda adam kalmayınca veya Alt+Tab yapınca FPS artıyor ve GPU kullanımı yükseliyor.
Özellikle Alt+Tab yapınca GPU kullanımı %90 üzerlerine çıkıyor. İşlemci kullanımı maximum %52 oluyor ve sıcaklık değerleri 30-40 derece arası.
İşlemci soğutucum Cooler Master Hyper 212 Evo. Deneme amaçlı forumlardan duyduğum kadarı ile işlemcime Overclock yaptım, BIOS sıfırladım, DVR kapattım, format attım, ekran kartı sürücüsünü tekrar kurdum, PC'yi yüksek performans moduna aldım lakin ne yaptıysam olmadı.
Genel olarak multiplayer oyunlarda GPU kullanımının çok düşük olduğunu ve takılmalar yarattığını ancak Alt+Tab yapınca GPU kullanımının yükseldiğini gördüm ayrıca Windows 8.1 kullanırken 200 üstü FPS alırken Windows 10'a geçip birkaç kere güncelleme yapınca FPS'nin genel olarak 110larda seyrettiğini fark ettim.
Windows 10'u UEFI olarak kurdum Overclock iptal edip işlemciyi normal hızına çektim BIOS'u sıfırladım ancak sorun çözülmedi. Aynı evde RX 460 kullanıyoruz lakin onda GPU kullanımı %99 seyrediyor ayrıca GTX 1050 performans testlerini izlediğimde özellikle Technopat'tan takip ederim kart incelemelerini onda da %99 civarı seyrettiğini gördüm acaba neden bende kullanım miktarı çok düşük ve FPS çok düşük?

Son düzenleyen: Moderatör:
Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı