FX-6300 ve GTX 650 Ti Boost sisteme PSU önerisi

PcKoPaT47

Hectopat
Daha fazla  
Arkadaşlar sistem topladım:
  • AMD FX-6300
  • Asus M5A97 RE.2
  • GTX 650 Ti Boost OC
Bu sisteme ileriye dönük olmayıp overclock yapılmayacak bir PSU tavsiye eder misiniz? Ben Corsair 450W düşünüyorum sizin fikriniz nedir?

Anakart ile ekran kartını aldım bile.
i3 düşünmüyorum. FX-6300 fiyatına göre iyidir.
Şimdi ZM500-LX alırsam darboğaz mı olur, sorun çıkarır mı?

Son düzenleme:

Akif Bey Moderatör olunca değiştiniz. Bu Intel sevdası nereden kaynaklanıyor bilmem. Sentetik testlere bakarak i3'ün FX-6300 üstün olduğunu iddia ediyorsanız yalan derim. Intel uyumlu yada hileli yazılımlar dışında böyle bir eşitlik yok.

AIDA64 yazılımındaki Quenn testine bakarsanız AMD APU A10-5800K'nın A10-7850K'yı geçtiğini görürsünüz. Intel'lerin ise HT destekli yazılımlar sayesinde uçtuğunu görürsünüz. %50'ye yakın sanal performans gösterirler. 100 olan performans 150 gibi gözüküyor. Ben yaptım HT kapayıp açarak testi yapınız görürsünüz.

Intel i3-2120 işlemci yapılan testler sonucu AMD FX-6300'e yakın performans vermiştir...

Son düzenleyen: Moderatör:
İlerisini düşünüyorsan 600W düşünebilirsin.

OCZ Fatal1ty Serisi OCZ550FTY-EU 80 Plus 550W
yeterli olurmu

Overclock yapılmayacaksa, denk performans sergileyen i3 alınıp enerjiden tasarruf edilmeli. Başka bir artısı yok. Zaten konumuz bu değil.

Hayır, bir sorun olmayacaktır. Güzel bir seçim olacaktır. Ayrıca ekran kartı almadıysanız R9 270 veya bir üst modeli olan R9 270X düşünebilirsiniz.

Şu anda Mozilla Firefox ile sizleri okuyorum 31W gösteriyor AIDa 64 Programı. 4.60.3100 versiyor extreme...

Sistem kararlılık testinde ise ısı, Adana yaz gecesinde Stok fanla 63 derece civarında; Elektrik gücüde 50 Wattı geçmedi... TDP denilen şey watt değil doğru okuyunuz...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…