Arkadaşım anlatıyorum elindeki ikilide uygun işlemci çalışma sıcaklığı tam yükte 70 uygun ekran kartı çalışma sıcaklığı 76 derecedir. 7 fazlasına kadar tolerans gösterir. Ama daha üstünde pasif soğutma için güç kesen( hız düşüren) kilit vardır. Bu kilit Oc Yaptığında kapanır. Öncelikle bana Cpu Temp programıyla işlemcinin normal ısısına bakıp söylersen yardımcı olabilirim.
Birde kaliteli bir stress test atalım üstüne o zaman. Prime95 (64bit) - 28.5 bu yazılımı indirip 5 dakika boyunca stress testine tabi tutalım bilgisayarı aynı anda aşşağıdan core temple sıcaklık değerlerinede bak ekran görüntüsünü atmana gerek yok bana en düşükle en yüksek değeri söyle. Bu arada core tempten de bak eğer işlemci Stress altında 5 dakika boyunca 3.5 Ghz nin altına düşmeden çalışırsa ancak oc yapabiliriz eğer Stress altında hız düşürüyorsa oc yapmasak bile Çekirdek hız kontrolcüsünü kapattığımızda stress altındayken yüksek sıcaklıktan kapanacaktır.
@sgnmr sen 5 dakka dedin ama ben yinede ne olur olmaz diye 25 dakka felen tuttum. Pc resimde görüldüğü gibi yaklaşık 1 gündür açık ve genellike boşta değildi.(Başka yardımcı olmak isteyen arkadaşlarda yazabilir.)