Fx 6300 ve HD 7790 tabanlı sistem çok yavaş işlem yapıyor

Yer
İzmir
  • MSİ Amd 970+SB950 Am3+Ddr3 2133Mhz (O.C.) sata 3.0 usb 3.0 MSI anakart
  • Amd FX X6 6300 soket AM3+3,5Ghz 14 Mb Cache 32 Mm işlemci
  • Asus HD7790 DirectCU II O.C. GDDR5 2GB 128Bit AMD Radeon DX11.1 Ekran kartı
  • Corsair Vengeance DDR3 1600MHZ Cl9 4GB tek modül bellek
  • Corsair Carbide serisi 300R 80Plus 600W MidT Atx siyah kasa
  • Cooler master Hyper 212 Evo
  • Samsung HD502HJ Ata hardisk
  • Windows 7 ulimate kulanmaktayım.
Sorunum şu;
Sistemim açılışta ve kapanışta yavaş program açılışları yavaş ve çok bekletiyor. Browseri bile açacağım zaman bekliyorum. Programları açarken bekletiyor. Sizce neden kaynaklanıyor olabilir? Harddisk kaynaklı olabilir mi?
Yeni format attım. Sistem kaynaklı olabileceğini veya virüs kaynaklı olabileceğini düşündüm. Önerilerinizi bekliyorum.
Saygılarımla.

Son düzenleyen: Moderatör:
Sorunun hakkında bilgim yok ama ekran kartın eğer sistem yeni toplanmışsa kötü. Eski ise bir şey diyemem. Kusura bakma bilgim yok.

Son düzenleyen: Moderatör:
Çok bekletiyor derken kaç saniye mesela harddiskte sorun var diye düşünüyorsanız hd tune kontrol edin. Bence sorun windows 8.1 yükleyince geçer harddiskte sorun yoksa tabi. Ben yeni bilgisayarıma win8 kurdum herşey çok hızlı sonrasında win7 ultimate 64 bit kurdum diğerine göre aşırı derece yavaş geliyor.

Evet bende bunu araştırıyordum. Acaba tavsiyeniz olabilir mi?

Sistem ilk açılışı 5 dk kadar sürüyor.

İlk önce harddiskinizin sağlığını kontrol edin. Eğer bir sorun yoksa, BİOS güncellemeniz varsa yapın. Daha sonra ise Windows 8.1 kurun ve tüm aygıtların son sürüm sürücülerini yükleyin.

Hd Tune programını kurdum ve tarattım. Fakat sonuç hakkında bir bilgim yok. Sorun olduğunu nasıl anlayacağım ? Nasıl bir uyarı vermeli ?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…