Fx 6300 ve Msı G-43 ile Overclock

AduWer

Kilopat
Yer
Ankara
Daha fazla  
Meslek
Öğrenci
Anakart : MSI 970A-G43 970 Soket
İşlemci : AMD FX- 6300
Ram : Gskill ( 4x2 ) 8 gb 1600 mhz
Ekran Kartı : Asus R9 270x
Güç Kaynağı : Zalman ZM-500Le 500w
Kasa : Zalman Z3 Plus
Sistem ile OC yapmak istiyorum. Sistemde limit kaçtır?
Gerek anakartın gerekse soğutucunun elverişliliği çerçevesinde siyah ekran riski olmadan kaça çıkabilirim ?

Soğutucu : http://www.hepsiburada.com/liste/pr...#engine=prudsys#engine=prudsys#engine=prudsys

Kasada üstte 2x12cm arkada 1x12cm önde 1x12cm (led) ve 1x14cm (led) toplam 5 adet fan bulunuyor.

@BilgisayarKurdu Fx6100 deneyimini okudum. Bana yardımcı olur musun ?

Son düzenleyen: Moderatör:
Kusura bakma 2 gün gecikmeli dönebildim. FX6300'ü harici bir işlemci soğutucusuna sahip olmadığın için, voltaj veremeyeceğin için 4 veya 4,2GHZ'nin üzerine stabil bir biçimde çıkartabileceğini sanmıyorum.

4GHZ'ye yalnızca frekans artışı ile stabil bir biçimde gelinebiliyor genelde.
Mavi ekran ile siyah ekranlar zaten farklı şeyler.
Açılış esnasında siyah ekran gelirse bir şeyler yolunda gitmemiş, sistem stabil değil demektir. Manuel olarak BIOS pilini yoluyla reset atman bile gerekebilir.

Ancak 4GHZ'ye frekans artışı ile çıkarsan sıkıntı yaşamazsın. Bunun ilerisine voltajlı çıkmak istersen iyi bir işlemci soğutucusuna geçiş yapman gerekir.

Kasanda 20 tane fan olması bir işine yaramayacak. Öncelikle işlemci soğutucusu için 100-150TL'lik bütçe ayır.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…