FX 6300 ve RX 560 sisteme PSU önerisi

Makaleler
7
Yer
Fake Japanese
Merhaba dostlar,
  1. AMD FX 6300 3.5 GHz işlemci.
  2. RX 560 4 GB ekran kartı.
  3. ASUS M9A57 r2.0 anakart.
  4. 4x4 1600 MHz RAM.
  5. 256 GB Gigabyte SSD.
  6. 500 GB HDD.
ATX kasa bir sistemim var. 500W PSU bu sisteme yeter mi? 1.500 TL'ye kadar bütçem var. Tavsiyeleriniz için şimdiden teşekkür ederim.

Son düzenleyen: Moderatör:

Yeterli. Bu model de uygundur.

Selam @Oreki! Neden DeepCool PK550D modelini önerdin de NZXT C550 PA-5B1BB-EU modelini önermedin? Yorumlarına değer veriyorum ve öğrenmek istiyorum. Eski birkaç yorumunda NZXT önerdiğini görmüştüm.

Teşekkür ediyorum. Stokta bittiği için. Linkte sadece mağazalarda var diyor.

Peki neden xpg PYLON550B-BKCEU değil de DeepCool PK550D modeli? Darlıyorsam lütfen kusura bakmayın, kendi kafamda bir PSU'ları bir sıralamaya koymaya çalışıyorum ve fiyatları yakın olduğu için yarın öbür gün başka birisi bu iki modeli arasında kalınca sizin cevabınız yardımcı olsun isterim. Ayrıca tavsiye edebileceğiniz bir PSU tier list var mı? Yoksa sizler hazırlamayı düşünür müsünüz?

Son düzenleme:
Peki neden xpg PYLON550B-BKCEU değil de DeepCool PK550D modeli? Daralıyorsam lütfen kusura bakmayın, kendi kafamda bir PSU'ları bir sıralamaya koymaya çalışıyorum ve fiyatları yakın olduğu için yarın öbür gün başka birisi bu iki modeli arasında kalınca sizin cevabınız yardımcı olsun isterim. Ayrıca tavsiye edebileceğiniz bir PSU tier list var mı? Yoksa sizler hazırlamayı düşünür müsünüz?

Pylon bir tık daha iyi bir model zaten ama sistem epey düşük, RX 560 var. Doğru düzgün yüke bile girmeyecek PSU. Üzerine Pylon hakkında çok daha fazla bilgiye sahibiz. Orta seviye bir sistemde Pylon seçimi elbette daha sağlıklı olur. PK550D kötü bir model değil, yine rahatlıkla tercih edilebilir.

Hangisini alırsa alsın bu sistem için fark göremeyecekti yani. 100 TL ucuz olsun diye PK550D önerdim.

Ek bilgi: NZXT C550 ile Pylon 550 (veya 650 modelleri) aynı üreticinin aynı platformunu kullanıyorlar. İçi neredeyse tamamen aynı. Testlerde ufak farklılıklar mevcut biraz.

Ayrıca tavsiye edebileceğiniz bir PSU tier list var mı? Yoksa sizler hazırlamayı düşünür müsünüz?

Şu var da tierlist ezbere bakılabilecek bir yer değil. Kafanızda fikir oluşturur iyi hoş ama irili ufaklı pek çok detayı kaçırırlar. Tierlist yapmaktan ziyade bize gönderilen güç kaynaklarının içini detaylıca incelemeye devam etmeyi düşünüyoruz. Çünkü epey eksik o konuda bu kategori. Bir tanesini yapmıştık zaten arkadaşımla.

Pylon bir tık daha iyi bir model zaten ama sistem epey düşük, RX 560 var. Doğru düzgün yüke bile girmeyecek PSU. Üzerine Pylon hakkında çok daha fazla bilgiye sahibiz. Orta seviye bir sistemde Pylon seçimi elbette daha sağlıklı olur. PK550D kötü bir model değil, yine rahatlıkla tercih edilebilir.

Hangisini alırsa alsın bu sistem için fark göremeyecekti yani. 100 TL ucuz olsun diye PK550D önerdim.

Ek bilgi: NZXT C550 ile Pylon 550 (veya 650 modelleri) aynı üreticinin aynı platformunu kullanıyorlar. İçi neredeyse tamamen aynı. Testlerde ufak farklılıklar mevcut biraz.

Şu var da tierlist ezbere bakılabilecek bir yer değil. Kafanızda fikir oluşturur iyi hoş ama irili ufaklı pek çok detayı kaçırırlar. Tierlist yapmaktan ziyade bize gönderilen güç kaynaklarının içini detaylıca incelemeye devam etmeyi düşünüyoruz. Çünkü epey eksik o konuda bu kategori. Bir tanesini yapmıştık zaten arkadaşımla.

Teşekkür ederim. Bahsettiğiniz çalışma sanırım @Sir Benjamin ile yaptığınız Gamebooster BST - ATX660A alınır mı, kullanılır mı? başlıklı çalışma.
Ayrıca hazır konusu açılmışken, ileride okuyacak arkadaşların daha iyi fikir sahibi olabilmeleri için, hem üsteki hem de şu yorumunuza da dayanarak.

1690979826167.png

DeepCool'un PK550D modelini tavsiye ederken, mümkün mertebe DeepCool PF650 modelinden uzak durulması gerektiğini belirtmişsiniz. İki modeldeki isim benzerliğinden sonradan okuyanların karıştırmamasını istediğimden bu yorumunuzu da ekledim.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı