XIGMATEK RED SCORPİON II INTEL LGA775/1155/56/2011&AMD AM2/AM3 İŞLEMCİ SOĞUTUCU bu soğutucuya sahibim. Sizce oc yapmalı mıyım, yaparsam iyi verim alır mıyım veya oc yaparsam işlemci zarar görür mü ?
O.C başarılı olursa max kaç GHz olur?
Anakartım da bu MSI 970A-G43 AMD 970+SB950 AM3+ DDR3 2133MHz(O.C.) SATA 3.0 USB 3.0 Anakart.
Belirttiğiniz soğutucu ile rahatlıkla OC yapabilirsiniz. OC işlerinden pek anlamıyorsanız MSI OC Genie ile otomatik OC yapabilirsiniz. Bu işlem ile işlemciyi 4 GHZ civarında bir hıza OC yapmış olacaktır tahminen.
Yapabilirsiniz. OC'den bu kadar korkmayın. Hafif hafif deneyerek yapsanız hiç bir zarar görmez. Sıcaklık değerlerine göre OC yapın. Test için de prime 95 kullanabilirsiniz.
MSI OC Genie bir arkadaşım önermedi. İyi OC yapmaz dedi. Bende düşündüm şuan OC olayını tam çözemediğimden ve anakart mofsetlerine zarar vericeğinden sadece çarpan arttırma olayına mı gitsem? Örneğin 21 veya 22 - 17, 5 yerine. Ayrıca fan hızını arttırmak zorunda kalırmıyım? ( Şuanda silence çalışıyor. )
Kısacası OC Genie mi, 21 veya 22 çarpanına getirmek mi?
Çarpanı kontrollü bir şekilde yavas yavas yükseltebilirsin. Fan kontrolünü manuel değilde auto yapmanı tavsiye ederim.
Ayrıca ilgini çeker mi bilmiyorum, amd ekran kartı yazılım programında/performans sekmesinde cpu overdrive mevcut. Bu program tam olarak çarpanı 1 kademe yükseltip bilgisayarında stabil olup olmadığına bakıyor. Eğer stabilse 1 kademe daha ileri gidiyor. Bu şekilde maximum değerden bir sonraki değer atladığı zaman seni uyarıyor stabil değil diye (bazen pc kapanıp açılabiliyor, korkacak bişey yok). Bu değer tespit edildikten sonra bir önceki (yani sorun çıkarmayan) çarpan ayarına getirip kayıt ediyor yapılan değişikleri. Ben phenom x2 de denemiştim 3.1 den 3.9 A ulaştım. Umarım anlatabilmişimdir. Eğer merak ettiğin bişey olursa yazarsan sevinirim.