FX 6300 vs G3258

Narter Kuyucu

Hectopat
Yer
Konya / Selçuklu
Daha fazla  
Bu iki işlemci ile 1600 tl civarı iki ayrı sistem topladım. İlk başta G3258'e sıcak bakıyordum fakat forumlarda sürekli 2 çekirdeğin artık yeni nesil oyunlar için yetmediği söyleniyor (Örneğin; FarCry 4). Bu nedenle AMD'ye yönelmek bana mantıklı geliyor.

Bu iki sistemden hangisi daha iyi seçim olur ve beni oyun performansı olarak memnun eder?
(NOT:İleride bir tane daha 4gb ram eklenecektir)

G3258'li sistem

FX 6300'lü sistem

Hocam o 2 core mevzusu sadece Ubisoft yaptı. Amd fx6300 artık eskidi ve yeni nesil oyunlar da ani fps düşüşü yaratabilir. Bu sebeple 1. sistemi öneriyorum. Birinci sistem de ekran kartını gtx 750 ti ve 8gb 1600 frekansta olmasını da tavsiye ederim.

Peki neden gtx 750 ti ? Karşılaştırmalarda R7 265 önde gözüküyor ve 256 bit bir ekran kartı. Bu nedenle bu kartı seçmiştim yanlış mı yaptım

Gb ya da bitine bakılarak ekran kartı alınmaz. Mimari model içindeki malzemeler cuda çekirdeği ve ekran kartının içindeki asıl yani ta kendisi olan gpu hızı önemlidir. Ayrıca Maxwell teknolojisi ile 60 Tdp güç tüketiyor.

AMD Fx6300'lü sistem daha mantıklı.Ben AMD Fx6300'ü bizzat kendim test ettim fena değil F/P diyebiliriz.

FX6300'ın neyi F/P allah aşkına ilk olarak birisi 22nm birisi 32nm yani tek çekirdek performansında 22nm olan intel önde. İkinci olarak FX6300 daha fazla ısınacak 6300'lı sistemde gördüğüm kadarıyla ekstra bir soğutucu da almamışsın AMD'nin aşırı sesli soğutucusunu kullanacaksın demektir OC yapacaksan o soğutucuyla imkansız. Üçüncü olarak 6300 2012'de G3258 2014'te çıktı watt başına performansına bakarsak G3258 yine her türlü önde elektrik faturana yansıyacak fiyatı da düşün. 1 Yılda 100 TL gibi falan olur diye tahmin ediyorum. Benim tavsiyem ikisine de OC yapmayacaksanız i3 4160. Eğer OC yaparım diyorsanız 6300'a ek bir soğutucu alırsanız olur fakat bütçenizi aşıyor diye tahmin ediyorum. G3258 alıp soğutucuyu da eklemişsiniz zaten rahatlıkla OC yapabilirsiniz ısınmadan.

yorumları sabırla okudum ama sırf reklamını güzel yapıyo diye intele nvidia ya kanmış insanlar var
öncelikle 750 ti pahalı olmasının en önemli etkeni upgrade yaparken power supply değiştirme gerektirmemesi
ikinci olarak r7 265 750 ti fiyatında olmasının en önemli nedeni yüksek tdp değeridir
üçüncü olarak biraz overclock ayarlarına bakmış insan anlarki cpu hızı değilde bellek hızı daha önemlidir.
tabiki mimari çok önemlidir mimarı herşeydir ama bunun 750 ti da en büyük artısı 3-4 senelik sistemi olanlar anlar yeni sistem kuranlar değil
yeni sistem alacaklara tabiki amd sistem öneririm ama nvidia upgrade yaparken çok daha fazla işe yarar
birde şunu ekleyeyim fx 6300 + gtx 760 kullanıyorum hiçbir fps düşüşü yaşamadım işlemci shadow of mordorda banamısın demiyor.
ama şöylede birşey var 400 liralık işlemci ucuzda 500 liralık işlemci pahalı mantığını bi kırın türkiye standartlarında ikiside pahalı.

CS : GO , gibi online FPS oyunları oynuyorsanız , intel işlemci tercih etmeniz daha verimli olur , AMD nin Threads performansında bazı aksaklıklar ani düşüşler gerçekleşebiliyor 2 arkadaşım 8320 kullanıyor performansından şikayetçiler ( İncelemek isterseniz AMD Bulldozer CPU Crashes/Low FPS CS:GO Şeklinde Google da aratma yapabilirsiniz . Bazı fixler ile sorunu çözmeye çalışıyorlar )Ben i5 4440 kullandığım icin bu tarz sorunlar yaşamadım. Ekran kartı olarak Asus 270x kullanıyorum , Yeni gelen Omega Driver ile amd nin sorunları çözmede büyük bir adım attığını düşünüyorum . Benim tercihim 265 olurdu ( Ancak marka olarak Asus yada Msi almanızı öneriyorum Vbios güncellemesi çıkması durumunda güncellemeyi otomatik olarak kurabilirsiniz buna ek olarak daha dayanıklı olduğu ve teknik servislerinin iyi olduğu kanaatindeyim )

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…