FX 6300 vs i7 870

kulyutmaz2.1

Hectopat
Daha fazla  
Arkadaşlar FX 6300 işlemcim var, Asus GTX 960 4GB’la kullanıyorum, işlemcimi i7 870'le güncellemem mantıklı mı? FX 6300'da PUBG Mobile'da drop sorunu yaşıyorum.

i7 870 %10-15 daha güçlü ama değecek bir yükseltme olmaz. Anakartıydı cartıydı curtuydu...

FX serisinin neden bu kadar kötü olduğunu da anlamış oldunuz. FX 8350 dahi 2009'daki i7 870'in performansına ancak yetişebiliyordu. O zamanlar ağır bir Intel hemegonyası vardı. Intel'e laf ediyoruz ama aslında bizi 5-6 yıl 4/4 işlemci metasına hapis eden sadece Intel değil, ona rekabet çıkartamayan AMD idi.

Şükür ki şimdi IPC olarak eş değer işlemciler çıkarıyorlar, bu da piyasayı kızıştırdı elbette.

2012'den Ryzen 1600'ün 2017deki çıkışına kadar 5 yıllık karanlık bir dönem oldu. AMD bomboş durdu ve Intel %10 gıdım gıdım ilerleterek sürekli 4/4 işlemciler sattı.

Oyun konusunda halen gerideler. Lakin renderda vs. ileri geçtiler.

Oyun konusunda halen gerideler. Lakin renderda vs. ileri geçtiler.
İnanın aynı durum değil. Eğer öyle olsaydı bu kadar Intel vs. AMD tartışması yaşamazdık.

Bakınız, 2011'deki orta sınıf en ünlü Intel işlemci ve AMD'nin orta sınıf bayrağını taşıyan işlemcisi:

https://cpu.userbenchmark.com/Compare/Intel-Core-i5-2500K-vs-AMD-ÖFX-6300/619vs1555

Bugün:

UserBenchmark: AMD Ryzen 5 2600 vs Intel Core i5-8400

Geride olduğu tek alan tekli çekirdek ve o da %5-6 gibi önemsiz bir oran.

Öbür yanda ise %40-50 gibi ciddi bir oran var. Bu oranlar mukayese bile edilemez.

Oyun konusunda gerçek günlük FPS testlerinde Intel'e göre geride kalıyor. Yoksa çok iyi. Geride kalıyor demekten kastım da öyle ahım şahım bir fark değil.

Güncellemekten kastım kullanmakta olduğum sistem Fx6300 - Gtx 960 ikilisi, i7 870 ise farklı bir kasa ve Gtx 960’ı ona dahil edeceğim güncellemek değil de iki seçenek arasında tercih etmem gerekeni soruyorum, Fx’li sistemi yaklaşık 3 aydır kullanıyorum oyun içi maksimum olan 60 fps yi göremedim (ortalama 25-30 fps) ve sürekli drop sorunu yaşadım

PUBG Mobile zaten sorunlu bir oyun optimizasyon olarak. Emülatör olduğu için de düzeltilmez bile belki. FPS sınırı da 59 diye biliyorum. İ7 870'e bedavaya geçeceksen tabii ki geç. Hatta çılgınlık yapıp X3470 bile alabilirsin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…