FX 8120 overclock sonucu

F!N4LShare

Hectopat
Daha fazla  
  • İşlemci: AMD FX 8120 8 çekirdek.
  • Soğutucu: Zalman.
  • Anakart: ASUS M5A 78L-M.
  • RAM: 8 GB Kingston DDR3.
  • Ekran kartı: RX 570.​
Açıkcası çok bilinçli yaptığımı söyleyemem. BIOS voltage gibi seçeneklerin hepsini Auto olduğunu gördükten sonra sadece yükseltme işlemini yaptım ve işlemci hızını 3.10'dan 3.60'a çektim. Sonuç olarak kısmen de olsa istediğim oyunları yeterli performansta oynattığına inanıyorum şimdilik eğer zamanla bir sorun çıkmazsa. AIDA64 programından işlemcinin 10 dakikalık performansına baktım ve overclock işlemi yapmadan önceki halinden sadece 1 derece daha fazla ısınıyor diye gözlem yaptım diyebilirim. 61 dereceye çıkarken Max 62'ye çıkıyor şimdi. Şunuda belirtmek isterim 7 yıldır bu işlemcinin hiç termal macunu değişmedi ve değiştirmeyi düşünüyorum. Bu bilgiler yeterli mi sizce overclock işleminin başarılı olduğunu anlamam için yoksa bu voltage değerine çok kafa yormalıyım. Son olarak da BIOS'umda günceldi belirtmek isterim.

Eğerki stabil çalışıyor ise voltaj ile oynamayın sistem kitleniyor mavi ekran veriyor ise voltajı arttırabilirsiniz sıcaklığınız iyi 70 derecenin üstünüze çıkmamanızı öneririm fakat anakartınız overclok için çok sağlıklı değil.

Bende 3.8 Ghz da FX 8300 kullanıyorum boşta 35 yükte 65 derecelerde fakat benim işlemcim sıkıntılı Asus M5A97 EVO anakartım var daha önce FX 6300 4.1Ghzda kullandım işlemcim benim hatam üzerine yandı Aliexpressten FX 8300 siparişi yaptım fakat ne yaptıysam 4.0Ghzlara çıkamadım mavi ekran yedim voltaj yükselttiğimde deli gibi ısındı ve çekirdekler hata verdi 3.8 Ghzda stabil yapabildim AİDA64te yaklaşık yarım saat bırakın derim çekirdekler yarım saat içindede hata verebiliyor bende böyle oldu ve çarpan kilidiyle overclock yapın GHz yükselterek değil.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı