FX 8120 sisteme overclock mu yapılmalı?

Hatironn

Kilopat
Beyler ben çoğunlukla LoL oynuyorum başka şeylerde oynuyorum ama LoL oynamak için topladım, ekran kartını geç aldım. Sorun şu: Ekran kartım LoL için çok yeterli ama FPS düşüyor 80-100 arası FPS alıyorum en yüksek ayarlarda normalde ama savaşlarda düşüyor. Ben araştırdım bana LoL"ün işlemcinin tek çekirdeğini kullandığını bu yüzden işlemcimin tek çekirdek gücünün yetmediğini öğrendim. Sizce daha güncel bir sistem mi almalıyım ya da elimdeki işlemciye overclock mu yapmalıyım?

Sistemim şöyle:

FX-8120 işlemci.
MSI Twin Frozr GTX 750 Ti.
Gigabyte G970A-DS3
8+2 1333MHz Kingston RAM.
SSD, 2xhdd.

Elimdekini satıp Ryzen 5 1500X, G.Skill 2x8 2400MHz RAM ve Gigabyte B350 GAMING anakartı 1150TL"ye alabilirim.

Son düzenleyen: Moderatör:

Oyun içi değerlerini paylaşman gerek.
Ezbere iş yaparsak hem sen üzülürsün hem biz üzülürüz.
MSI Afterburner ile oyun içi değerlerini kontrol et, ekran görüntüsü alarak konuya ekle. Sorun olan donanımı tespit edelim.

Sistemin gayet iyi. Özellikle de LOL için fazlasıyla yeterli.

Hocam en yüksek ayarlarda GPU kullanımı %40"ı geçmiyor.
İşlemci %30-%35 arası.
Ekran kartı +200 MHz Core clock +400 Memory clock overclocklu.
FPS en yüksekte 80-100 arası ama savaşlarda 30"lara düşüyor. Bana LoL için tek çekirdek daha önemli olduğunu söylediler burada yine konu açmıştım.

Sistemin gayet iyi. Özellikle de LoL için fazlasıyla yeterli.

Tek çekirdek gücü yetersizmiş.

Kim diyor hocam güldürme beni.. LOL bu.. Celeron işlemcili disüstünde çalışıyor. FX8120 tek çekirdekte LOL e yetersiz gelecekse .. 25 yıldır pc kullanıyorum. Z kuşağı kadar kafası karışık bir kuşak yok teknoloji konusunda. Threadripper alın hocam LOL için ?

Hocam en yüksek ayarlarda GPU kullanımı %40"ı geçmiyor.

Kullanım miktarı önemli ama çekirdek hızı daha önemli.
İşlemcinin çekirdek hızı oyun içerisinde nasıl. OC işlemi için çekirdek hızı arttırılır. Bunun içinde biraz voltaj verilir. Öncelikli olarak oyun içerisinde çekirdek hızınız ne kadar buna bakın.

Banada saçma geldi ama bir neden bulmadım başka sadece LoL de yapıyor, Crysis, assasin"s Creed fala noynadım sorun yok biraz mantıklıda geldi. O zaman niye böyle FPS düşüyor. 8+2 RAM kullanıyorum 8 GB 1600MHz 2 GB olan 1333MHz olduğu için hepsi 1333 çalışıyor RAM'lerden kaynaklı mı anlamadım bende.

Hocam işlemci base 3.1 bende 3.3 kullanıyorum daha fazla arttırmadım gerek yok diye. Sadece LoL de böyle yapıyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…