FX-8150 4GHz üstüne nasıl OC edilir?

umuteloff

Kilopat
Anakart: Ga 990XA ud3.
İşlemci: FX-8150.

1600 MHz 8 GB RAM kullanıyorum.
3.6 GHz'den 4 GHz'ye kadar çekebildim stabil sorunsuz çalışıyor.

4.2 çekiyorum +0.025 voltaj veriyorum Prime 95 error veriyor, +0.050 voltaj verdiğim zaman Prime 95 testinde bir sıkıntı çıkmıyor ama görev yöneticisinden performans kısmından 8 çekirdeği inceliyorum hız değişiyor 4.10 oluyor 4.12,4.05 dolaşıyor.%100 olmuyor hiç. Onu geçtim 40 saniyede bir CPU hızı buralardan 2.40 civarına düşüyor. Anlık oluyor bu durum bir anlam veremedim. CPU çarpanı X21, Boost, energy saving falan her şey kapalı onun haricindekiler Auto'da.

Sıcaklık değerleri işlemci 50 Derece'yi geçmiyor. VRM'ler ise Max 60 derece görüyor.

Son düzenleme:
Frekans düştüğünde performasda düşüyorsa stabiliteden olabilir Windows'dan güç seçeneklerinden yüksek performans seçilmiş mi bir kontrol edin.

Frekans düştüğünde performasda düşüyorsa stabiliteden olabilir Windows'dan güç seçeneklerinden yüksek performans seçilmiş mi bir kontrol edin.

Seçili hocam. Az sonra sonuçları resim olarak paylaşacağım daha net anlaşılsın.
Seçili hocam. Az sonra sonuçları resim olarak paylaşacağım daha net anlaşılsın.

Belki stabiliteyi yakalarım umuduyla daha çok voltaj verdim ve denedim ekran görüntülerini ekledim.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…