FX 8300 ısınma sorunu

Venocom

Megapat
Merhaba benim işlemcim AMD FX 8300. Ben bilgisayarımı toplayarak yaptım geçen Eylül. O zamandan bu yana termal macununu değiştirmedim. Daha doğrusu fanı sökmeyi bilmiyorum. GTA V oynarken 70 derece, LOL oynarken 55 derece oluyor. İnternetten biraz araştırdım da program falan varmış düşürmek için, BIOS'tan voltajı falan düşürülüyormuş. Bunlar nasıl yapılıyor anlatabilir misiniz ?

Bu amd işlemciler için normal değerler eski tip üretim teknolojisi kullandığı için çok ısınıyorlar 32 nm galiba.

Stok soğutucu mu kullanıyorsunuz? Stok soğutucuda 70 derece gayet normal. Soğutucuyu fanları temizleyin az da olsa düşebilir sıcaklık.

O zaman bir sorun var demektir. Soğutucuyu çıkarın termal macunu temizeyip yeniden sürün. Soğutucuyu temizleyin. Varsa bios güncellemelerini yapın sürücüleri güncelleştirin.

Bence en iyi çözüm yukarıda yazan yorumdaki gibi termal macun sürmek olacaktır sonuçta eninde sonunda sürmeniz gerekecek yoksa daha fazla ısınmaya devam eder.Voltaj ve işlemcinin frekansını biosdan düşürebilirsiniz haliyle ısıda düşecektir ancak onlarla uğraşmak yerine en iyisi termal macun sürmek olacaktır.

Biliyorum termal macunum var ama şu işlemci fanını sökebilsem sürücemde sökemediğimden artık BIOS'tan düşürücem voltajını.

Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı