Merhabalar, benim sorunum çok ilginç en azından bana ilginç geliyor. İşlemcim 2. el FX 8300 3.3 GHz stok ayarlarında kullanıyorum. BIOS da default ayarlarda, hiç oynamıyorum. Normal bilgisayarı kullanmaya başlıyorum hiç sorun yok, sonra birden bilgisayar donuyor hiçbir şey yapamıyorsun reset atmak dışında. Ben de parçalara yoğunlaşmaya başladım, ilk önce RAM'lere sonra işlemci, anakarta hiç girmedim çünkü 2 kere değişti. Sonra baktım hiçbir parçada sıkıntı yok en son BIOS ayarlarına girdim kurcalamaya başladım sonra ne hikmetse kendi aklımdan biraz voltaj vereyim dedim. Her parçaya stok voltajından bir tık fazla voltaj verdim ve öyle kullanmaya başladım. Sonra ne göreyim sistem sıkıntısız işliyor hiçbir hata donma falan vermedi. Sonra verdigim voltajları parçalardan tek tek almaya başladım test ede ede.
En son CPU NB VID Control diye bir voltaja geldim. Sanırım işlemcinin içindeki bellek kontrolcülerine ek voltaj veriyor. Ondaki voltajı aldığım zaman sistem yine donmaya başladı ve ilginçtir ki verdiğim zaman sorun çözülüyor. Yani bir an dedim acaba kendi stok voltajı yetmiyor mu diye ama anlam veremedim. İşlemcim biraz sıkıntılı herhalde çünkü bundan önce 2 kere anakart değişti ve onlarda da aynı problem vardı. İşlemcinin iç aksamında mı bir problem gerçekleşti? Ve ilerde bana sıkıntı çıkarır mı bu olay?